To LOL έγινε κιόλας 25 χρονών

To LOL έγινε κιόλας 25 χρονών Facebook Twitter
5

 

To LOL έγινε κιόλας 25 χρονών Facebook Twitter

Τα 25 του κλείνει το διάσημο ακρωνύμιο του διαδικτύου LOL (laughing out loud)  που χρησιμοποιείται ευρέως στα φόρουμ, τα κοινωνικά δίκτυα και τα sms.

Η πρώτη χρήση του όρου πιθανολογείται στις 8 Μαΐου του 1989, σε ένα ενημερωτικό δελτίο του FidoNet, την πατρότητα του όμως διεκδικεί και ο αμερικανός Wayne Pearson που υποστηρίζει ότι έγραψε το πρώτο LOL στις αρχές του 1980 σε ένα "σύστημα  πίνακα ανακοινώσεων" (ο πρόγονος του forum), για να δείξει ότι γελά με το συνομιλητή του.

To LOL έγινε κιόλας 25 χρονών Facebook Twitter

Καθώς όμως αρχεία δεν υπάρχουν για να το αποδείξει το LOL γλυτώνει χρόνια και κατοχυρώνεται στο FidoNet.

Σήμερα, όπως σημειώνει η Le Monde, αναδημοσιεύοντας σχετικό άρθρο της Guardian, η έννοια του LOL έχει εξελιχθεί και ο όρος υποδηλώνει και το μικρό εσωτερικό και σιωπηλό γέλιο. Στο CNN, ο γλωσσολόγος John McWhorter λέει ακόμη ότι LOL δεν είναι αστείο πια: «Αυτό που σήμαινε αρχικά μετατράπηκε σε έναν τρόπο για να μειώσουμε τις εντάσεις και να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ισότητας" , σύμφωνα με τον ίδιο.

Παρότι στις περισσότερες χώρες έχει διατηρηθεί η αγγλική ορολογία του ακρωνυμίου, σε κάποιες έχει αντικατασταθεί από «εθνικά» ακρωνύμια. Στη Γαλλία είναι "MDR", στην Κορέα "KKK" (ή "ㅋ ㅋ ㅋ") και στην Ταιλάνδη "555" (ο αριθμός 5 προφέρεται "ha" στην Ταϊλάνδη).

Μια από τις πιο διάσημες γκάφες με LOL ήταν αυτή του Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος νομίζοντας ότι σημαίνει "Lots of love", δηλαδή "με πολλή αγάπη", έκλεινε τα sms που έστελνε με αυτό, μέχρι που η αρχισυντάκτης της Sun Rebekah Brooks του εξήγησε επιτέλους το αληθινό νόημά του.

Τech & Science
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM