Σε διαδικτυακό δημοψήφισμα η επιλογή της ευρωομάδας για το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Σε διαδικτυακό δημοψήφισμα η επιλογή της ευρωομάδας για το Κίνημα Πέντε Αστέρων Facebook Twitter
0

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αποφάσισε να θέσει σε διαδικτυακό δημοψήφισμα την επιλογή της ευρωομάδας στην οποία θα ενταχθεί οι 17 ευρωβουλευτές που εξέλεξε το κόμμα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Το διαδικτυακό δημοψήφισμα φιλοξενείται στο μπλογκ του Γκρίλο και πραγματοποιείται από τις 10:45 π.μ (τοπική ώρα) ως τις 7 μ.μ. σήμερα.

Ενώ ως ιδέα φαντάζει απόλυτα δημοκρατική, στην πράξη φαίνεται κάτι διαφορετικό καθώς έχουν δοθεί μόλις τρεις επιλογές σε όποιον θελήσει να ψηφίσει. Οι επιλογές που δίνονται είναι οι εξής: η «Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας» (EFD) με ηγετική δύναμη το βρετανικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) υπό το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας ή να μην συμμαχήσουν με καμία ευρωομάδα.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης και στις ευρωεκλογές συγκέντρωσαν το 21% των ψήφων. Στην προεκλογική του εκστρατεία ζητούσε δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη στην ευρωζώνη και την κατάργηση των κανόνων λιτότητας της ΕΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM