Δόθηκαν και φέτος, για 24η χρονιά τα Βραβεία Ig, ή «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα», με τα οποία τιμώνται πρωτότυπες, άχρηστες ή εξεζητημένες εφευρέσεις.
Ξεχωρίζει το βραβείο φυσικής σε ομάδα που εξήγησε γιατί γλιστράμε όταν πατάμε μια μπανανόφλουδα, ενώ δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο με τη φλούδα του μήλου ή του πορτοκαλιού. Η απάντηση έχει να κάνει με τη διαφορά τριβής μεταξύ των διαφορετικών φρούτων.
Μεταξύ άλλων βραβείο πήρε και ομάδα που εξήγησε το φαινόμενο της «παρειδωλίας», όταν δηλαδή οι άνθρωποι νομίζουν ότι βλέπουν πρόσωπα ή σύμβολα πάνω σε αντικείμενα. Οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται είτε κανείς βλέπει ανύπαρκτα πρόσωπα, είτε υπαρκτά.
Το βραβείο Ψυχολογίας πήρε ο Πήτερ Γιόνασον του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ που απέδειξε ότι όσοι συστηματικά αργούν να σηκωθούν από το κρεββάτι, είναι πιο ναρκισιστές, πιο επιρρεπείς στη χειραγώγηση των άλλων και με περισσότερα ψυχοπαθητικά στοιχεία στην προσωπικότητά τους, σε σχέση με όσους ξυπνάνε νωρίς το πρωί.
Το βραβείο Βιολογίας πήγε στον Βλαστιμίλ Χαρτ του Τσεχικού Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας που διαπίστωσε ότι όταν οι σκύλοι αφοδεύουν και ουρούν, προτιμούν να ευθυγραμμίζουν τον άξονα του σώματός τους με τις γραμμές βορρά - νότου του γεωμαγνητικού πεδίου της Γης.