Oι αδήλωτες "αρπαχτές" των ελλήνων τραγουδιστών στην Κύπρο

Oι αδήλωτες "αρπαχτές" των ελλήνων τραγουδιστών στην Κύπρο Facebook Twitter
φωτό αρχείου
2

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Πολίτης αναφέρει ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές διαπιστώνουν ευρείας κλίμακας φοροδιαφυγή από Έλληνες καλλιτέχνες που έρχονται στην Κύπρο για τις γνωστές "αρπαχτές" χωρίς να καταβάλουν φόρο και χωρίς να δηλώσουν τα εισοδήματά τους στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκαλύπτει ότι η Ελεγκτική υπηρεσία έχει εντοπίσει περιπτώσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα που έρχονται στην Κύπρο ως επισκέπτες και εργάζονται για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα αποφεύγοντας να καταβάλουν φόρο για τις αμοιβές τους.

Τις συγκεκριμένες υποθέσεις ερευνούν οι κυπριακές εφοριακές αρχές σε συνεργασία με τις ελληνικές ενώ η εφημερίδα αναφέρει χωρίς να κατονομάζει το παράδειγμα Έλληνα τραγουδιστή ο οποίος για δύο εμφανίσεις σε νυκτερινό κέντρο εισέπραξε 50.000 ευρώ αμοιβή και απαίτησε και 15.000 ευρώ για συγγενικό του πρόσωπο που τον συνόδευε.  Η συμφωνία περιελάμβανε την κάλυψη όλων των εξόδων διακίνησης διαμονής και διατροφής.

 

Αντίστοιχες περιπτώσεις φοροδιαφυγής αναφέρονται και για καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και συναυλίες που διοργανώνουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και κόμματα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μπορεί να σας ακουστεί ως μικροπρέπεια, φθόνος ή τσουβάλιασμα. Αλλά είναι πραγματικότητα. Πιο αδίστακτοι οικονομικά από τους καλλιτέχνες δεν υπάρχουν. Ετσι και έχουν πέραση ζητούν από τον ιδιοκτήτη για να εμφανιστούν στο μαγαζί του εξωφρενικά ποσά, και δεν τους καίγετε καρφάκι που το κόστος θα μετακυλήσει και θα ξεπλυθεί ο κόσμος για να διασκεδάσει.Απ' όσα κερδίζουν δε δηλώνουν ούτε τα μισά, ο κόσμος και ο επιχειρηματίας δεν επωφελούνται από το ''μαύρο της συναλλαγής", όπως ας πούμε επωφελούνται – από μια άποψη – σε μια συναλλαγή μ' έναν έμπορο ή ελεύθερο επαγγελματία που δε θα τους κόψει απόδειξη, και γράφουν και τα προσωπικά τους έξοδα ως έξοδα της εταιρίας που έχουν συστήσει, η οποία αντιμετωπίζετε με ασήμαντη φορολογία.Οι καλλιτέχνες στα παχιά λόγια συναγωνίζονται τους πολιτικούς. Και σε όποια δράση συμμετέχουν συμμετέχουν μόνο γιατί προσθέτει κάτι στην εικόνα τους.
Φυσικά και είναι αδίστακτοι οι τραγουδιστές, γιατί:- οι μαγαζάτορες μεγαλοεπιχειρηματίες είναι πιο αδίστακτοι- αρκετοί καλλιτέχνες έχουν περιορισμένη καλλιτεχνική αξία και η μόδα τους μπορεί να περάσει γρήγορα, οπότε κοιτάν να βγάλουν όσα πιο πολλά μπορούν όσο πιάνει η μπογιά τους. Ποιο είναι το κακό.- Το τίμημα το πληρώνει ο κόσμος, που δεν τους σέρνει κανείς, πηγαίνουν να διασκεδάσουν επιλέγοντας ελεύθερα. Ας ζητήσουν απόδειξη.