Πούτιν: Πού είναι το κακό που κάναμε ειρήνη με τους Ναζί;

Πούτιν: Πού είναι το κακό που κάναμε ειρήνη με τους Ναζί; Facebook Twitter
3

 

Την προσοχή της Δύσης έχει τραβήξει και πάλι ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τις αναφορές του στο σύμφωνο μη επίθεσης ναζιστικής Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης, γνωστό ως σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ που χώριζε παράλληλα την ΒΑ Ευρώπη σε ζώνες επιρροής.

 «Υπάρχουν ακόμη συζητήσεις για το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, και η Σοβιετική Ένωση κατηγορείται πως διαίρεσε την Πολωνία» είπε ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας σε νεαρούς καθηγητές πανεπιστημίου. «Αλλά τι έκανε η ίδια η Πολωνία όταν η Γερμανία εισέβαλε στην Τσεχοσλοβακία; Κατέλαβε μέρος της, η ίδια, και μετά έπαθε κι εκείνη το ίδιο» συμπλήρωσε.

Εκείνη την εποχή, είπε, «τέτοιες ήταν οι πολιτικές μέθοδοι». «Η Σοβιετική Ένωση υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης με τη Γερμανία, και λένε "κακώς". Αλλά γιατί κακώς που δεν θέλαμε να πολεμήσουμε τη Γερμανία; Πού είναι το κακό;» συνέχισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ οι δηλώσεις αυτές προκαλούν ανησυχία και ερωτηματικά αφού φαίνεται ο Πούτιν να εντάσσει συμφωνίες όπως αυτή της Σοβιετικής Ένωσης με τους Ναζί σε συγκεκριμένο ιστορικό περιβάλλον. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι δηλώσεις αυτές ερμηνεύονται με τις κινήσεις Πούτιν στην Ουκρανία και την σημερινή «σφαίρα επιρροής» της Ρωσίας, όπως εκείνος θέλει να την ορίσει.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι αναλυτές λένε ότι οι κινήσεις εκείνης της εποχής δεν είναι πλέον τροφή μόνο για ιστορικούς αλλά είναι και πολύ συναφείς με το σήμερα και το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον...

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είστε δολοφόνοι, παραιτηθείτε»: Μαζικές διαδηλώσεις σε Μαδρίτη και Βαλένθια για τις πλημμύρες - Πολίτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς

Διεθνή / «Είστε δολοφόνοι, παραιτηθείτε»: Μαζικές διαδηλώσεις σε Μαδρίτη και Βαλένθια για τις πλημμύρες - Πολίτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς

Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών - Μεγάλο μέρος του θυμού έχει στόχο τον πρόεδρο της περιφέρειας της Βαλένθια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Να υπενθυμίσω σε κάποιους που δεν θυμούνται ή δεν θέλουν να θυμούνται, ότι δεν κήρυξε η Γερμανία τον πόλεμο στις Αγγλία-Γαλλία, αυτές τον κήρυξαν.Φυσικά και είχαν απέναντι στη Γερμανία μια δειλή, φοβισμένη πολιτική ανοχής/κατευνασμού. Αλλά κάποια στιγμή είδαν ότι δεν πάει άλλο και έδειξαν επιτέλους το σθένος που έπρεπε να δείξουν και κήρυξαν τον πόλεμο.Αντίθετα, η πολιτική της Σοβιετικής Ένωσης μόνο πολιτική κατευνασμού δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Έκανε την πάπια διαρκώς και βοηθούσε την Γερμανία με παροχή προμηθειών στα πλαίσια των συμφωνιών τους, μέχρι που τελικά της κήρυξε η Γερμανία τον πόλεμο. Λίγες ώρες πριν την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Σοβιετική ¨Ενωση είχε φτάσει στην Γερμανία τρένο με προμήθειες από την Σοβιετική Ένωση ! (δεν θυμάμαι τι προμήθειες ήταν).Μέχρι και διαπραγματεύσεις προκειμένου να γίνει η Σοβιετική Ένωση μέλος του "Άξονα" είχαν γίνει :http://en.wikipedia.org/wiki/Germany%E2%80%93Soviet_Union_relations_before_1941#Soviet_negotiations_regarding_joining_the_AxisΚαι αν ο Χίτλερ δεν είχε επιτεθεί στην Σοβιετική Ένωση δεν θα ήταν καθόλου απίθανο η μισή Ευρώπη σήμερα να μιλούσε Γερμανικά και η άλλη μισή Ρωσσικά.
Με τους Ναζί όλοι τα είχαν κάνει πλακάκια. Και Δυτικοί και Σοβιετικοί. Απλά μετά όταν είδαν τον Χίτλερ να καταπίνει τη μια χώρα πίσω από την άλλη έτρεχαν να τον σταματήσουν.