Έχει ναζιστικά σύμβολα το νέο βιντεο κλιπ της Νίκι Μινάζ;

Έχει ναζιστικά σύμβολα το νέο βιντεο κλιπ της Νίκι Μινάζ; Facebook Twitter
5

Επικρίσεις για χρήση ναζιστικών συμβόλων και για «λατρεία στον Χίτλερ» δέχτηκε από χρήστες του ίντερνετ η τραγουδίστρια Νίκι Μινάζ, με αφορμή το βίντεοκλιπ του τραγουδιού της «Only».

Στο βίντεο κλιπ με κινούμενα σχέδια, στο οποίο συμμετέχουν και οι Κρις Μπράουν, Drake και Λιλ Γουέιν εμφανίζεται η Μινάζ ως δικτάτορας ενώ παρελαύνει μια στρατιά από στρατιώτες που φορούν κόκκινα περιβραχιόνια, όπως αυτά που φορούσαν οι ναζί.

Μεγάλες κόκκινες σημαίες με το σύμβολο Y-M εμφανίζονται, σε ένα σχέδιο που θυμίζει σβάστικα. Τα αρχικά YM αναφέρονται στη δισκογραφική εταιρεία που ίδρυσε ο ράπερ Λιλ Γουέιν, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο ως ο βιομήχανος Χένρι Φορντ ενώ ο Drake εμφανίζεται ως Πάπας και ο Κρις Μπράουν ως στρατιωτικός ηγέτης.

Δεν είναι όμως μόνο τα σύμβολα και τα περιβραχιόνια που προκαλούν αντιδράσεις αλλά και η ίδια η σκηνοθετική άποψη στο βίντεο κλιπ, που σύμφωνα με κάποιους, θυμίζει την αγαπημένη σκηνοθέτιδα του Χίτλερ Λένι Ρίφενσταλ.

 «Νίκι Μινάζ ευχαριστούμε πολύ για τα κραυγαλέα ναζιστικά σύμβολα στο νέο σου βίντεο! Πραγματικά σπουδαία αναφορά στις διώξεις και τη γενοκτονία» ανέφερε, σύμφωνα με την Daily Mail, ένας χρήστης στο Reddit, ενώ κάποιοι τα έβαλαν και με τον Drake, θυμίζοντάς του ότι είναι μισός Εβραίος. «Drake δεν μπορώ να καταλάβω πως συμμετέχεις σε ένα βίντεο που μιμείται σαφώς τη ναζιστική προπαγάνδα, εκτός κι αν είσαι χαζός ή δεν σε ενδιαφέρει» έγραψε χρήστης στο Twitter.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την τραγουδίστρια και τους συντελεστές του βίντεο κλιπ προς τους διαμαρτυρόμενους θαυμαστές.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

4 σχόλια
"Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις"Μονο που εδω το το τερας ειναι η ηλιθιοτητα λογω στιχου.Ανεκαθεν η pop μουσικη προσεφερε πρωτιστως διασκεδαση και οχι καλλιεργεια. Αλλα εδω το τερματισαν.Δεν θα απομονωσω λεξεις του στιχου γιατι γενικα ειναι αδικο αλλα το ακουσμα του ηταν μια μικρη λοβοτομη.Οκ, πετυχανε το σκοπο τους, εγω που δεν θα ακουγα Minaj το εκανα κλικ αν και δεν αντεξα μεχρι το τελευταιο λεπτο. Οσο για το ναζισμο που προωθει γελαει ο κοσμος. Πολλες φορες οι καλλιτεχνες θα χρησιμοποιησουνε αισθητικη καθε ειδους και οχι απλα υπονοια αλλα και πραγματικες σβαστικες για το shock value ειδικα στην πανκ σκηνη παλιοτερα. Το εχουνε κανει απο την Siouxsie και τους Pistols μεχρι τον Roger Waters.Δεν μπορω να καταλαβω τι νηπιακο σκεπτικο ειναι αυτο, δηλαδη ο,τι δραματικο στοιχειο περιλαμβανει ενα video πχ ληστεια, αυτοκτονια απο ερωτικη απογοητευση, μπουνιες, πολεμο, σημαινει οτι ο καλλιτεχνης ειναι υπερ του και το προωθει; Καταλήγοντας:Οσο κοσμο εστρεψαν η Lady Gaga στο ντυσιμο με μπριζολες και ο Σοφοκλης στην αιμομιξια αλλον τοσο ωθησε κι η Minaj στο ναζισμο. Ναι βαζω Σοφοκλη και Lady Gaga στην ιδια προταση. Ουουου ειμαι edgy, που ειναι ενα αρθρο για μενα Daily Mail;
Η Riefestahl ήτανε μεγάλο ταλέντο, αμαρτία να συγκρίνεται με τέτοιες αηδίες.Ειλικρινά πιστεύει κανείς οτι τα ναζιστικά πιστεύω διαδίδονται με τέτοιες μ... ? Όταν τα κανάλια απο το 2004-5 και μετά παίζουν πολλές ώρες καθημερινά Άδωνη-Βορίδη-Πλέυρη-καρατζα και λοιπά ανθρωπάκια χωρίς ουσιαστικό αντίλογο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΛΑΙΦΣΤΑΙΛ (μη χέσω) δεν είδα κανέναν να κουνιέται.Εκτός αν αμφιβάλλετε οτι τα 20χρονα που βαράνε προσοχές στον κασιδιάρη γαλουχηθήκανε απο τον έντονα προβεβλημένο ακροδεξιό λόγο των παραπάνω.
"Λατρεία του Χίτλερ"; Ας κόψουμε κάτι. Καλοστημένο μάρκετινγκ είναι.Όσο για το Drake είναι τόσο λιώμα απο το αλκοολ και την επιτυχία (θυμάστε πριν μήνες που τον βγάζανε κομμάτια απο ένα αυτοκίνητο στο LA) που το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί είναι το Ολοκαύτωμα. Αθώο μέσα στη χαζομάρα του. Οι νεοναζιστικές αντιλήψεις δεν μπαίνουν στα μυαλά απο κάτι τέτοια. Με άλλο τρόπο βρίσκουν το κενό και εισχωρούν