Η άφιξη στην Αβάνα των τριών κρατουμένων που απελευθέρωσαν οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των σχέσεων με την Κούβα είναι το κεντρικό θέμα στο επίσημο έντυπο του Κ.Κ. Κούβας, την εφημερίδα Granma. Οι τρείς κρατούνταν από το 1998 σε φυλακές των ΗΠΑ για κατασκοπεία.
Στο πρωτοσέλιδο της αναφέρεται ο χαιρετισμός και το καλωσόρισμα του Προέδρου Ραούλ Κάστρο προς τους τρεις αποφυλακισθέντες με λόγια όπως «ο κουβανικός ουρανός που ήταν ό,τι και οι τρεις ονειρευόσαστε να ξαναδείτε σας καλωσορίζει σαν ήρωες για να απολαύσετε τη μυρωδιά και το αεράκι της πατρίδας και αυτή την αίσθηση της ελευθερίας». Στη συνέχεια ο Κουβανός Πρόεδρος αναφέρεται στις οικογένειες που τους περιμένουν και στη «λαοθάλασσα» στους δρόμους που ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί.
Δεύτερη είδηση είναι η ανακοίνωση του Ραούλ Κάστρο (ταυτόχρονα με τον Αμερικανό Πρόεδρο) της άρσης του εμπάργκο από τις ΗΠΑ.
Η εφημερίδα παραθέτει αυτούσια την ανακοίνωση στην οποία μιλά για διάλογο που βασίζεται στην ισότητα και σε μακροχρόνια προσπάθεια για επίλυση των διαφορών.
Αφού αναφέρεται στον ηρωισμό του κουβανικού λαού που «με κακουχίες και θυσίες στήριξε την Επανάσταση στα 56 χρόνια της», ο Κάστρο αναφέρει ότι «τώρα συνεχίζουμε, παρά τις δυσκολίες, τον εκσυγχρονισμό του οικονομικού μας μοντέλου για την οικοδόμηση και την ευημερία ενός βιώσιμου σοσιαλισμού».
Στη συνέχεια, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση του Προέδρου Ομπάμα «αξίζει το σεβασμό και την αναγνώριση του λαού μας», ενώ ευχαριστεί τον Πάπα Φραγκίσκο για τη βελτίωση των σχέσεων Κούβας και ΗΠΑ. Ευχαριστίες απευθύνει και στην κυβέρνηση του Καναδά που συμμετείχε στις προσπάθειες για την οικοδόμηση του διαλόγου. .
Αφού σημειώνει ότι τα εμπόδια στο διπλωματικό επίπεδο ξεπεράστηκαν αλλά όχι και αυτά στο οικονομικό επίπεδο, ο Ραούλ Κάστρο σημειώνει ότι «έχουμε βαθιές διαφορές, κυρίως στην εθνική κυριαρχία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξωτερική πολιτική, και τη βούληση να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα».
Καταλήγοντας καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να άρει τα εμπόδια που «αποτρέπουν ή περιορίζουν τους δεσμούς μεταξύ των λαών, των οικογενειών και των πολιτών των δύο χωρών, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με τα ταξίδια και τις τηλεπικοινωνίες.