1882: Γεννιέται ο ρώσος μουσικός συνθέτης Igor Fyodorovich Stravinsky

0

Ιεροτελεστία της 'Ανοιξης

Χορογραφία-κοστούμια: Αντώνης Φωνιαδάκης
Ερμηνεία: Ιωάννα Τουμπακάρη
Μουσική: Ίγκορ Στραβίνσκι
Φωτισμοί: Ευγένιος Τζαφέστας

"Ένας αφαιρετικός σκηνικός χώρος υποδέχεται το σόλο υπο τους ήχους του αριστουργηματικού έργου του Ιγκόρ Στραβίνσκι «Η ιεροτελεστία της άνοιξης». Σε αυτό το σόλο-πρόκληση για τον χορογράφο Αντώνη Φωνιαδάκη και την ερμηνεύτρια Ιωάννα Τουμπακάρη το γυναικείο σώμα έρχεται αντιμέτωπο με την ίδια του τη φύση. Περνά απο το καθημερινό στο εκστατικό. Σε μια αναφορά στους πολιτισμούς του Αμαζονίου, το ημίγυμνο σώμα, σχεδόν υπνωτισμένο, αφήνεται σε ένα ρυθμικό περπάτημα που καλύπτει κυκλικά την περιφέρεια του χώρου.
Το κέντρο παραμένει ανέπαφο, μέχρι τη στιγμή που εισβάλει η μουσική για να δημιουργήσει τη συνθήκη της διαμάχης μεταξύ ήχου και κίνησης. Στιγμές εσωτερικής έντασης φορτίζουν το σώμα: άλλοτε με δύναμη και εκρηκτικότητα και άλλοτε με μια αθόρυβη αυτοκυριαρχία, που θυμίζει ζώο πριν από την στιγμή της επίθεσης." (Apotosoma Dance Company - Ελλάδα).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ