Facebook Twitter
0
LIFO PICKS

Ο George Seragos μας προσκαλεί στο Bizarre Gathering 2015 στην Ελαφόνησο

— Βρίσκεσαι στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Ποιες ήταν οι πιο έντονες και δυνατές στιγμές στη μέχρι τώρα καριέρα σου;

Αν και είναι πολλές οι έντονες στιγμές που έχω ζήσει μέχρι σήμερα, σίγουρα ξεχωριστή θέση κατέχει το πρώτο βραβείο στα Student Radio Award του BBC Radio 1 για την κατηγορία "Βest Student Radio Show", αλλά και το βραβείο στον διαγωνισμό "Heineken Thirst" με κριτή τον διάσημο Pete Tong - μπορείς να φανταστείς τη συγκίνηση μου! Προχωρώντας χρονολογικά, σημαντικό highlight υπήρξε η πρώτη μου επαφή με τον Best Radio 92.6 όταν ξεκίνησε η συνεργασία μας, η κυκλοφορία του CD compilation "Catcher in the crowd" το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και φυσικά το επετειακό πάρτι για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Best στο Fuzz, μια βραδιά για την οποία θα μιλάω πάντα με νοσταλγία.

— DJing και μουσική παραγωγή: Ποια στοιχεία ξεχωρίζεις από αυτές τις δύο σου ιδιότητες;

Η παραγωγή μουσικής είναι σίγουρα μια πιο μοναχική διαδικασία. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και τόσες πολλές συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών σε επίπεδο παραγωγής. Ένα DJ set περιλαμβάνει πάντα τη διαδραστικότητα μεταξύ κοινού και DJ. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και ανταλλαγή συναισθημάτων μέσω της μουσικής ροής αλλά και οπτικά, κάτι που το κάνει να είναι τελείως διαφορετικό από την απλή επανάληψη ενός κομματιού. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι, κατά την προσωπική μου άποψη.

— Θεωρείς ότι το ελληνικό μουσικό κοινό είναι πράγματι σε θέση να εκτιμήσει ένα τεχνικά περίπλοκο και άρτιο DJ set;

Αρχικά θεωρώ ότι το ελληνικό κοινό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κοινό του εξωτερικού. Ίσως μέχρι τώρα δεν είχαν τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στις υπόλοιπες χώρες για να αποκτήσει το κοινό καλύτερη μουσική παιδεία. Αυτό φαίνεται να αλλάζει σιγά σιγά.

Πολλές φορές όσοι ασχολούμαστε με τη μουσική δίνουμε πολλή σημασία στη λεπτομέρεια και στο τέλος χάνεται το αρχικό νόημα. Θεωρώ λοιπόν ότι μια σωστή ισορροπία μεταξύ μουσικής ροής και τεχνικής δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

— Την Κυριακή 2 Αυγούστου εμφανίζεσαι στο τριήμερο μουσικό φεστιβάλ Bizarre Gathering 2015. Τι το ιδιαίτερο θα ακούσουμε σε αυτό το φεστιβάλ αλλά και στο δικό σου DJ set;

Πρόκειται για μια πολύ φιλόδοξη και αξιοπρόσεκτη προσπάθεια από ανθρώπους που πρωτίστως θέλουν το τριήμερο να πετύχει τόσο σε μουσικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Το line up είναι πολύ δυνατό αλλά οι διοργανωτές επιθυμούν να το δυναμώνουν κάθε χρόνο και περισσότερο. Η Ελαφόνησος και πιο συγκεκριμένα το σημείο διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι ένα από τα πιο όμορφα spots της Ελλάδας. Διοργανώσεις σαν το Bizarre Gathering ενισχύουν τον τουρισμό αλλά και την club σκηνή της χώρας.

Όσον αφορά το δικό μου DJ set για το Bizarre Gathering, θα κινηθώ σίγουρα ανάμεσα σε tech house και techno ήχους, πάντα όμως καθοδηγούμενος από τη διάθεση και την ενέργεια του κοινού. Μια μικρή γεύση μπορείτε να πάρετε από το παραπάνω Lifotape, το οποίο είναι λίγο πιο "δυνατό" από το προηγούμενο μου.

Links

facebook.com/george.seragos

soundcloud.com/djsergeo

residentadvisor.net/dj/georgeseragos

Επερχόμενα gigs

2/8 - Bizarre Gathering Festival, Ελαφόνησος

10/8 - Copla, Λευκάδα

11/8 - Beach Festival, Αμφιλοχία

14/8 - Fox Anglais, Κύθηρα

 

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ