Έκρηξη κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου

Έκρηξη κοντά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αιγύπτου Facebook Twitter
0

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε κοντά στο αιγυπτιακό Ανώτατο Δικαστήριο, στο κέντρο του Καΐρου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας επτά άλλους, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA, επικαλούμενο πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ο νεκρός ήταν πολίτης. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν στόχος ήταν ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας δίπλα στο δικαστήριο.

Οι επιθέσεις με στόχο αστυνομικούς και στρατιωτικούς έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα στην Αίγυπτο, με δράστες τζιχαντιστικές οργανώσεις που έχουν εντείνει τη δράση τους στη χώρα μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την έκρηξη βόμβας σε μικρή απόσταση από την πόλη Ασουάν, στην Άνω Αίγυπτο, το βράδυ της Κυριακής. Δύο άτομα σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM