Ως 6 χιλιάδες οι ευρωπαίοι που εντάχθηκαν στο στρατό των τζιχαντιστών

Ως 6 χιλιάδες οι ευρωπαίοι που εντάχθηκαν στο στρατό των τζιχαντιστών Facebook Twitter
0

Στους 5-6 χιλιάδες υπολογίζονται οι  Ευρωπαίοι εθελοντές, οι οποίοι έφυγαν για τη Συρία προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου, αρμόδιας για θέματα Δικαιοσύνης, η Τσέχα Βέρα Γιούροβα, η οποία έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Figaro.

 «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμείς υπολογίζουμε ότι περίπου 5000 με 6000 πρόσωπα έχουν μεταβεί στη Συρία, περιλαμβανομένων 1.450 στη Γαλλία» διαβεβαίωσε η Γιούροβα, εκφράζοντας πάντως και το φόβο ότι  οι αριθμοί «είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υποτιμημένοι».

Σύμφωνα με την ίδια η πολιτική της Ε.Ε. για να εμποδιστούν αυτές οι αποχωρήσεις θα είναι η επικέντρωση την πρόληψη του φαινομένου. Όπως είπε, έχει δεσμευτεί για το 2015 ποσό 2,5 εκ ευρώ «προκειμένου να προτείνουμε μια εκπαίδευση και κατάρτιση στην χρήση στελεχών του σωφρονιστικού συστήματος και των αρχών δικαστικής επιτήρησης όπως επίσης στη χρήση Ευρωπαίων εισαγγελέων».

Ταχθηκε επίσης υπέρ της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών αλλά και του διορισμού ενός ευρωπαίου εισαγγελέα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM