Λαφαζάνης: Μια ταπεινωτική υποταγή θα ήταν η ταφόπετρα της Αριστεράς

Λαφαζάνης: Μια ταπεινωτική υποταγή θα ήταν η ταφόπετρα της Αριστεράς Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5


"Μία "άτακτη υποχώρηση" ή μία "ταπεινωτική υποταγή" θα σήμαινε ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά και "τελική λύση" καταστροφής για τον τόπο" δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Λαφαζάνης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο κος Λαφαζάνης εκτιμά και προειδοποιεί πως για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται για ακόμη μια φορά στις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για τις οποίες τονίζει πως πρέπει να παραμένουν αξεθώριαστες.

"Η συμφωνία με τους εταίρους ή θα έχει αυτή τη συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ή δεν θα υπάρξει" λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι "μια συμφωνία με τους θεσμούς δεν μπορεί να διχάζει και να προκαλέι τριγμούς και κλυδωνισμούς. Αντίθετα, για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να τυγχάνει ευρείας συναίνεσης μέσα στο κόμμα και αποδοχής και στήριξης από τον κόσμο της Αριστεράς. Μία τέτοια συμφωνία επιδιώκουμε ως κυβέρνηση και όχι συμφωνία μνημονιακής συνέχειας".

 

Παράλληλα χαρακτηρίζει αόριστη την έννοια ενός "έντιμου συμβιβασμού"και σχολιάζει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάστιχο για να καλύψουν τα πάντα. "Η ουσία είναι μια: οι λεγόμενοι εταίροι επιδιώκουν μια συμφωνία σκληρής νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης στον αντίποδα των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης. Μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εξωραϊστεί απλώς με την προσωρινή αποφυγή κάποιων από τα πιο ακραία και άγρια αντικοινωνικά μέτρα που θέλουν να της επιβάλλουν", προσθέτει.

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
εφοσον ακουστηκε επιτελους αυτο που ηταν η προφανης λυση (στο μυαλο της κυβερνησης ) απο αρχη, δηλαδη αυξηση των φορων, απορω γιατι δεν τους αυξανουν για τους "πλουσιους" ανω των 30.000 οσο θελουν, (και 100%) και να λενε οτι ελυσαν το προβλημα.τωρα το αλλο με το φπα δεν ξερω πως θα το πασαρουν αλλα το σημαντικο ειναι μην μειωθουν ολες οι συνταξεις οχι αν αυξηθει ο φπα σε βασικα αγαθα. Φυσικα, με εκπληξη εμαθα, οι βουλευτες ακομα και σημερα παιρνουν τον μισθο τους αφορολογητα, με αποτελεσμα αν βαλεις τα καθαρα που παιρνουν σε μικτα, φορολογουμενα των κοινων θνητων, να ειναι γυρω στο 10-15 χιλιαρικα το μήνα φοβαμαι..