Έτινγκερ: Συμφωνία μέσα στην εβδομάδα

Έτινγκερ: Συμφωνία μέσα στην εβδομάδα Facebook Twitter
0

Συμφωνία εντός της εβδομάδας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών βλέπει πλέον και ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ ο οποίος, σε συνέντευξη του στη Die Welt που δημοσιεύεται σήμερα σημειώνει ότι η συμφωνία είναι εφικτή.  «Θα χρειαστούμε να υπάρξει πρόοδος στο επίπεδο των ομάδων εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως, ίσως ακόμη και ως το τέλος της εβδομάδας», κάτι το οποίο θα καθιστούσε δυνατή την εκταμίευση «της τελευταίας δόσης της βοήθειας από το τρέχον πρόγραμμα», είπε ο Έτινγκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα.

Σημειώσε πάντως ότι  «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες για να επιλυθούν "παρεμπιπτόντως"», υποβαθμίζοντας τις προσδοκίες για σημαντική πρόοδο σήμερα στη συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ και Γιουνκερ στο Βερολίνο.


Όπως λέει ο Έτινγκερ υπάρχει πρόοδος σε αλλαγές όπως  στον ΦΠΑ, παραμένουν όμως οι μεγάλες διαφορές στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM