Σαπέν: «Ποιοτική δουλειά οι προτάσεις της Ελλάδας»

Σαπέν: «Ποιοτική δουλειά οι προτάσεις της Ελλάδας» Facebook Twitter
SOOC
2

Ποιοτική δουλειά χαρακτήρισε νωρίτερα  τις ελληνικές προτάσεις ο  υπουργός Οικονομικών της  Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό "καλές συνθήκες".

"Γνωρίζω την κίνηση, βλέπω τη δουλειά που έχει γίνει. Η δουλειά είναι ποιοτική. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες", είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομίας Μοσκοβισί αλλά και η υποδοχή των προτάσεων από την Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής η ελληνική κυβέρνηση έστειλε νέες προτάσεις στις Βρυξέλλες οι οποίες είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι εξής:

-τρεις κατηγορίες συντελεστών ΦΠΑ με διατήρηση φαρμάκων στον χαμηλό συντελεστή 6% ή 6,5% και τα τιμολόγια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ στο 13%.

-μετατάξεις προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ. Η εστίαση ενδέχεται να πάει στο 23% και τα ξενοδοχεία στο 13%

-Αλλαγές στα τρόφιμα με μετάταξη στο συντελεστή 23% για ορισμένα τρόφιμα.

-αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες ή αύξηση 1% των κρατήσεων στις συντάξεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

-έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

-περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

-Μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ολα καλά και όλα ωραια! οκ ο ξεραμε καπως ετσι θα γινοταν!αλλα δε μπορω ρε γμτ να μη θυμηθω... ποσο θριαμβευτικα πχ καταργήθηκε το εισιτήριο 5 ευρω στα νοσοκομεια, τωρα ομως νεα κρατηση υπερ ΕΟΠΠΥ, αύξηση εισφορών, αύξηση φπα σε τρόφιμαΕστίαση ξανα στο 23% Δεν θα γίνει παντως μείωση μισθών και συντάξεων !!! κοκκινη γραμμη! η μονη κόκκινη γραμμη ειναι οτι οι μειώσεις δεν θα ανακοινωθούν ευθέως :) Ασε που θυμάμαι και το αλλο το ωραιο του ΥΠΟΙΚ μας..."Δεν θα αυξηθεί σε νησιά, φάρμακα, παραμεθόριο, βιβλίο και θέατρα ο ΦΠΑ. Θα ψάξω να βρω κάποιο προϊόν άνευ σημασίας για να αυξήσω τον ΦΠΑ και να δείξουμε καλή θέληση." Θα χαρούμε πάντως ολοι για το γεγονός οτι η κυβέρνηση μας μετα από υπεύθυνη και σκληρή διαπραγμάτευση πέτυχε μια συμφωνία - νεο μνημονιο win win που ελεγε και ο ΓΑΠ τελικα μετα από 5 μηνες Πρωτη φορα Αριστερα...γμτ το κεφαλι μου Μ@@@κα!!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!Μου ξαναφέρνει στο μυαλό τις ένδοξες μέρες του 2004, τότε που ο ξένος... αμερόληπτος τύπος και ΜΜΕ τσίριζαν ότι δεν θα προλάβούμε τα έργα και μόλις έπεσαν οι -εκβιαστικές- τζίφρες για ασφάλεια αγώνων, προαστιακούς κλπ, μέσα σε 5 μέρες άρχισε ξαφνικά να ξεδιπλώνεται το... ελληνικό θαύμα, τα παληκάρια που κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να ολοκληρώσουν τα έργα!!!Χαμένα κορμιά....