Αντιδράσεις και από τον Μητρόπουλο: Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται

Αντιδράσεις και από τον Μητρόπουλο: Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται Facebook Twitter
7

"Τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση στο Eurogroup δεν μπορούν να ψηφιστούν και αυτή είναι και η προσωπική μου άποψη!" δήλωσε απόψε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Αυτά τα μέτρα είναι σκληρά και μην ρωτάτε ποιος θα τα ψηφίσει. Το ερώτημα είναι ποια κοινωνία και ποια κοινωνική τάξη, των αγροτών, των επιτηδευματιών, των επιχειρηματιών, των συνταξιούχων, με ποια φοροδοτική ικανότητα, με ποιο εισόδημα μπορεί να στηρίξει αυτά τα μέτρα» δήλωσε.

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου επέμεινε να ρωτά για το τι θα κάνει ο ίδιος, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Μα δεν ψηφίζονται αυτά τα μέτρα. Αυτή είναι η άποψή μου. Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή».

Αυτή ήταν η δεύτερη αντίδραση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μια και νωρίτερα ο κος Μιχελογιαννάκης τόνισε πως «Μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα και θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση» .

Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης "είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα" και δεν πρόκειται να περάσει απ' τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης σύμφωνα με το Θέμα και πρόσθεσε ότι μία τέτοια συμφωνία πέρα απ' το ότι θα αποτελέσει "μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα", θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

"Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ' την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς", εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει "όχι" σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

"Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό;", αναρωτήθηκε.



7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM