Θριάμβευσε η ακροδεξιά στην Αυστρία

Θριάμβευσε η ακροδεξιά στην Αυστρία Facebook Twitter
0

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε η αυστριακή ακροδεξιά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Άνω Αυστρία, διπλασιάζοντας τα ποσοστά της, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Το ακροδεξιό FPÖ (Κόμμα των Ελευθέρων) συγκεντρώνει, σύμφωνα με την ωρα τώρα καταμέτρηση,  ποσοστό 31,4%, από 15,3% που είχε πάρει στις εκλογές του 2009 ενώ πρώτοι αλλά με μεγάλες απώλειες παραμένουν οι Χριστιανοδημοκράτες (ÖVP) με 35,5%. (-11 μονάδες).

Σημαντική πτώση, επτά μονάδων, καταγράφουν και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPÖ) που συγκεντρώνουν ποσοστό 17,9%.

Αιτίες της νέας ανόδου της Ακροδεξιάς στην Αυστρία είναι σύμφωνα με τους αναλυτές μια γενικότερη τάση διαμαρτυρίας στο εκλογικό σώμα και την παραπλανητική εμφάνιση του Κόμματος των Ελευθέρων ως «το κόμμα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ευαισθησίες που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και κατακτήσεις του πληθυσμού της Αυστρίας» απέναντι στην «επέλαση» των ξένων και την «υπέρογκη» μετανάστευση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM