Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Πιστόριους

Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Πιστόριους Facebook Twitter
2

"Ευτυχής" δήλωσε σήμερα η οικογένεια του Όσκαρ Πιστόριους για την αποφυλάκισή του με αναστολή πριν από μερικές ώρες προσθέτοντας ότι ο αθλητής θα τηρήσει τους όρους της.

Ο Όσκαρ Πιστόριους έμεινε έναν χρόνο στη φυλακή μετά την καταδίκη του σε πενταετή φυλάκιση για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

Το υπόλοιπο της ποινής θα πρέπει τώρα να το εκτίσει ο Νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης και Παραολυμπιονίκης με κατ' οίκον κράτηση.

Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Πιστόριους Facebook Twitter

Ο Πιστόριους καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ οι εισαγγελείς έχουν ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι δολοφονία, επειδή ο Πιστόριους όφειλε να γνωρίζει πως το πρόσωπο που βρισκόταν κλειδωμένο πίσω από την πόρτα μπορούσε να σκοτωθεί. Η έφεση θα εξεταστεί στις 3 Νοεμβρίου. Μία καταδίκη για δολοφονία προβλέπει κατώτερη ποινή κάθειρξης τα 15 χρόνια.

Ο 28χρονος Πιστόριους θα παραμείνει προς το παρόν σε κατ΄οίκον περιορισμό στο σπίτι του θείου του Άρνολντ, σε ένα πλούσιο προάστιο της πρωτεύουσας Πρετόρια. Οι συνθήκες της αποφυλάκισής του προβλέπουν ακόμη ότι ο αθλητής, ο οποίος είναι λάτρης των όπλων, θα πρέπει να υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία και δεν του επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του όπλο.

Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Πιστόριους Facebook Twitter
Πιστόριους και Στέενκαμπ στην τελευταία τους φωτογραφία πριν από τον φόνο

Η οικογένεια του θύματος έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την ποινή που του επιβλήθηκε και τον Αύγουστο αμφισβήτησε δημοσίως την ετυμηγορία.

Η Τάνια Κόεν, μία από τις δικηγόρους της οικογένειας Στέενκαμπ, η οποία ήταν αντίθετη στην πρόωρη αποφυλάκιση, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό SABC: "Τίποτα δεν θα αλλάξει στη ζωή τους. Η Ρίβα δεν πρόκειται να επιστρέψει".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM