Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε μια ολόκληρη ζωή μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έζησαν όπως ήθελαν και αυτό τους βγαίνει σε ψυχολογικά προβλήματα... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Το ευρύχωρο σαλόνι του σπιτιού του στην Εκάλη ο Άγγελος Μιμηκόπουλος το έχει μετατρέψει στην πρώτη και μοναδική βιβλιοθήκη ηδονισμού και γυμνισμού που υπάρχει στην Αθήνα. Εκεί μπορείς να βρεις πλούσιο υλικό σε βιβλία, διατριβές, μελέτες, έρευνες και οπτικοακουστικό υλικό που αφορούν τον γυμνισμό, τον ηδονισμό, την πολυσυντροφικότητα και το swinging από το 1948 μέχρι και σήμερα. Η βιβλιοθήκη απευθύνεται σε ερευνητές, φοιτητές και γενικά σε φιλομαθείς και διαρκώς ενημερώνεται. Ο κύριος Μιμηκόπουλος ασχολείται με το swinging από νεαρή ηλικία και είναι για αυτόν τρόπος ζωής, η φιλοσοφία του. Γράφει άρθρα, διοργανώνει ημερίδες και ενημερωτικές συναντήσεις με σκοπό να βοηθήσει στην σεξουαλική απελευθέρωση όσων ενδιαφέρονται. «Υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε μια ολόκληρη ζωή μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έζησαν όπως ήθελαν και αυτό τους βγαίνει σε ψυχολογικά προβλήματα», λέει ο κύριος Μιμηκόπουλος που έχει μάθει να μην δίνει αναφορά σε κανέναν και να ζει όπως ο ίδιος θέλει. «Αυτό τους λέω όταν τους συναντάω. Από την στιγμή που νιώθουν ότι κάτι τους αρέσει, να μην κάθονται να ακούσουν την γειτόνισσα αλλά να κάτσουν να το ψάξουν και να διαβάσουν πέντε –δέκα βιβλία και να ενημερωθούν. Σε οποιονδήποτε τομέα».

«Προσπαθούμε να περάσουμε κάποια μηνύματα αλλά είναι δύσκολο, γιατί ο Έλληνας φοβάται πολύ την έκθεση. Από την μία θέλει να το κάνει, αλλά από την άλλα φοβάται. Δεν είναι συνειδητοποιημένος και βγάζει μία υποκριτική συμπεριφορά».

Το swinging δεν έχει καμία σχέση με την πορνογραφία και το χυδαίο. Αυτά τα λένε άνθρωποι που είναι εκτός. Είναι τρόπος ζωής και φιλοσοφία για την ακρίβεια. Στο ομαδικό μπορείς να πραγματοποιείς τις φαντασιώσεις σου.

«Swinging δεν σημαίνει πάω με την γυναίκα του άλλου. Είναι το ερωτικό παιχνίδι και η ερωτική επαφή μεταξύ δύο ετερόφυλων ή αμφιφυλόφιλων ζευγαριών που συνήθως δεν ξανασυναντιούνται, εκτός αν αναπτύξουν κάποια πιο ιδιαίτερη σχέση και επιλέξουν να ξαναβρεθούν. Η επικοινωνία μεταξύ των παρευρισκόμενων είναι το πιο σημαντικό. Η ειλικρίνεια και η εχεμύθεια συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά του swinging».

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Αυτή είναι η εισαγωγική φωτό του (μάλλον φτωχού) σάιτ των Ελλήνων φιλοσόφων του swinging... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

To swinging ξεκίνησε το 1944 στην Αμερική. Υπήρχε μία επίλεκτη μονάδα βομβαρδιστικών αεροπλάνων στην Νότια Καλιφόρνια και οι πιλότοι είχαν στην μονάδα μαζί τις γυναίκες τους. Όπως αποδεικνύεται ανεκδοτολογικά οι πιλότοι είχαν μία συμφωνία μεταξύ τους. Αν κάποιος από αυτούς πέθαινε η γυναίκα του θα συνέχιζε να ζει στην κοινότητα και θα μπορούσε να αναπτύξει σχέσεις σεξουαλικές και συναισθηματικές με κάποιον άλλον πιλότο. Μετά το τέλος του πολέμου με την Κορέα (1953), τα ζευγάρια αυτά μετακινήθηκαν στα προάστια. Τότε η ανταλλαγή συντρόφων έγινε χόμπι και τρόπος ζωής. Εκεί ξεκίνησαν και τα γνωστά key parties - οι άντρες έβαζαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους σε ένα μπολ καλυμμένο με ύφασμα και όποιο κλειδί διάλεγε η γυναίκα πήγαινε με αυτόν τον άντρα. Μεγάλη ανάπτυξη είχαν στην Αμερική των 60's και των 70's και τώρα έχει διαδοθεί σε όλον τον κόσμο ακόμη και στις αραβικές χώρες κρυφά φυσικά γιατί εκεί τιμωρείται με θάνατο. Το πρώτο επίσημο κέντρο για swingers άνοιξε στην Γαλλία το 1970 και είναι ανοιχτό μέχρι σήμερα.

«Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει ξαφνικά ένα ζευγάρι να πάει στην άλλη όχθη και να κάνει swinging, αλλά αν το σκέφτεται πρέπει να το ψάξει. Οι σχέσεις και το σεξ είναι αλληλένδετα και δεν πρέπει να τα διαφοροποιούμε. Αυτό που βλέπω είναι ότι το σεξ ή το έχουμε βγάλει από την ζωή μας ή προσπαθούμε να το ωραιοποιήσουμε και να του βάλουμε ζάχαρη. Δεν το έχουμε ενσωματώσει στην καθημερινή μας ζωή. Τα ζευγάρια ντρέπονται να συζητήσουν για το σεξ, παρά την απεριόριστη πληροφορία γύρω τους. Το σεξ ακόμη και σήμερα παραμένει ένα ταμπού. Δεν είμαστε μονογαμικοί. Είναι και δύσκολα πράγματα για την ελληνική κοινωνία. Λίγες γυναίκες θα βγουν να πούνε ότι διατηρούν παράλληλες σχέσεις», λέει ο κύριος Μιμηκόπουλος. «Κρίνω και από την δική μου σχέση. Μας αρέσει να κάνουμε μαζί swinging και από την αρχή που γνωριστήκαμε είχαμε μία ανοιχτή σχέση. Ποτέ δεν έχουμε πει ο ένας στον άλλον τι να κάνει. Την πρώτη φορά είχα νιώσει λίγο άβολα, αλλά ήταν φυσιολογικό. Αν είναι κάτι που πραγματικά θέλεις να κάνεις, στο τέλος θα το κάνεις».

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτό που μας επεσήμανε ο ιδρυτής... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πού γίνονται swinging συναντήσεις στην Αθήνα; «Γίνονται κατ' ιδίαν συναντήσεις σε σπίτια με ανθρώπους που γνωρίζεις. Υπάρχουν και τα swinger clubs στα μαγαζιά του χώρου που είναι τρία-τέσσερα. Σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής γίνονται πάρτι ή συγκεντρώσεις των swingers. Οι χώροι είναι ωραίοι, αλλά λίγοι κάνουν παιχνίδι. Οι περισσότεροι απλά παρακολουθούν.

Πώς γίνεται το ερωτικό παιχνίδι μεταξύ των swingers; «Η ερωτική συνάντηση είναι ένα παιχνίδι στο οποίο βάζεις κάποια όρια, τα οποία έχεις συζητήσει για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις κατά την διάρκεια της πράξης. Περιλαμβάνει τα προκαταρκτικά και την κύρια φάση της ερωτικής συνεύρεσης. Υπάρχει πολλή συζήτηση πριν ξεκινήσει η διαδικασία γιατί συνήθως - ειδικά την πρώτη φορά - το ζευγάρι δεν είναι έτοιμο να προχωρήσει στην πράξη. Για αυτό και κάνουμε δύο συναντήσεις και αν δούμε ότι υπάρχει χημεία, στην δεύτερη συνάντηση αποφασίζουμε για το πότε μπορούμε να ξεκινήσουμε. Υπάρχουν ηλικιακές ομάδες. Στα διαλείμματα κάνουμε και κουβέντες μεταξύ μας και θα πρέπει να έχουμε και κοινά ενδιαφέροντα. Υπάρχει η μαλακή και η σκληρή έκδοση. Η μαλακή έκδοση περιλαμβάνει μόνο χάδια και στην σκληρή δεν υπάρχει περιορισμός. Ένα πολύ συνηθισμένο σχήμα είναι η τριάδα: ένας άντρας και δύο γυναίκες ή δύο γυναίκες και ένας άντρας. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, μετά μεγαλώνει το σχήμα. Το swinging δεν έχει καμία σχέση με την πορνογραφία και το χυδαίο. Αυτά τα λένε άνθρωποι που είναι εκτός. Είναι τρόπος ζωής και φιλοσοφία για την ακρίβεια. Στο ομαδικό μπορείς να πραγματοποιείς τις φαντασιώσεις σου».

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

«Βλέπεις όμως την υποκρισία. Οι περισσότεροι που ασχολούνται το κάνουν παράνομα και κρυφά. Και όταν το κάνεις ανοιχτά, υπάρχει λογοκρισία. Έχω δεχτεί πόλεμο και στο ίντερνετ και από υποτιθέμενους φίλους. Όποτε γράφω μία ανάρτηση στο Facebook για το swinging, αυτόματα το ίντερνετ με κάνει ban γιατί κάποιος από τους φίλους μου έχει κάνει αναφορά. Δύο ομάδες που έφτιαξα για το swinging έκλεισαν μέσα σε λίγες μέρες».

«Και η νομοθεσία είναι πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα. Ο αστικός και ο ποινικός κώδικας πρέπει να αλλάξει. Επισήμως το swinging και η πολυσυντροφικότητα δεν επιτρέπονται, μπορεί να σε κατηγορήσουν για ακούσια ή εκούσια ακολασία. Αλλά για να αλλάξουν αυτά θα πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικοί πρώτα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι και πολύ αισιόδοξος με την τωρινή κατάσταση αλλά και πάλι πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από πριν. Ο κόσμος έχει αρχίσει και εκδηλώνεται. Θέλει να μάθει».

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

5 σημαντικά βιβλία για τους σπουδαστές του swinging

Λίγο πριν φύγουμε ο κύριος Μιμηκόπουλος μας πρότεινε πέντε βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάποιος που τώρα ξεκινάει να ψάχνεται με το swinging, τον ηδονισμό και την πολυσυντροφικότητα:

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

http://libertinism.gr/

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM