Σε συναγερμό και πάλι οι Βρυξέλλες - Αστυνομική επιχείρηση στη Grand Place

Σε συναγερμό και πάλι οι Βρυξέλλες - Αστυνομική επιχείρηση στη Grand Place Facebook Twitter
0

Μεγάλη επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Grand Place, στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία. Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί και σε πολλά ξενοδοχεία υπάρχει αστυνομία ή οποία δεν επιτρέπει την μετακίνηση των πελατών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν πρόκειται για καταδίωξη τρομοκρατών. Από την αστυνομία ζητείται από χρήστες των social media να μην δίνουν πληροφορίες, λεπτομέρειες για την τοποθεσία των αστυνομικών και να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες αστυνομικών που κινούνται στα πλαίσια της επιχείρησης. 

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως η γενική εισαγγελία θα δώσει συνέντευξη Τύπου όταν όλα θα έχουν τελειώσει. Στην ανακοίνωση της ομοσπονδιακής αστυνομίας γίνεται λόγος για τρομοκρατική απειλή.

Η περιοχή των Βρυξελλών θα παραμείνει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και αύριο, το μετρό δεν θα λειτουργήσει, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας "σοβαρών και επικείμενων" απειλών για επιθέσεις στην βελγική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ νωρίτερα.

Ο Μισέλ έκανε λόγο για έκτακτη κατάσταση και ανέφερε πως καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την επιστροφή στην ομαλότητα". Η κατάσταση συναγερμού παραμένει στο επίπεδο 4, στον ύψιστο βαθμό, για τις Βρυξέλλες και στην υπόλοιπη χώρα στο επίπεδο 3. Αυτό που φοβόμαστε είναι επιθέσεις ανάλογες με εκείνες του Παρισιού, με πολλά άτομα, με επιθέσεις σε πολλές περιοχές" με πιθανούς στόχους "πολυσύχναστους τόπους", πρόσθεσε ο βέλγος πρωθυπουργός. Νέα αξιολόγηση της κατάστασης θα πραγματοποιηθεί αύριο του απόγευμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM