Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο

Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο Facebook Twitter
48 Urban Garden
0

Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις ότι εκεί όπου υπήρχε το μπετόν δημιουργούνται πλέον μικροί, πράσινοι κήποι, μποστανάκια που προσπαθούν να διεκδικήσουν τα αρώματα της γης και της αληθινής γεύσης. Μόνο καλά λόγια έχεις να πεις για την αυλή του 48 Urban Garden: ένα μικρό μποστάνι με λαχανικά και ένας εκπληκτικός βοτανόκηπος που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης. Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του street food που ενισχύει αρκετά και η διακόσμηση του χώρου, με την κινητή καντίνα σε περίοπτη θέση και τα τραπεζοκαθίσματα να «παντρεύουν» το σίδερο με το ξύλο. Ο φωτισμός της σάλας είναι χαμηλός, αφήνοντας σε πρώτο πλάνο τον κήπο να αναδεικνύεται. Τα κεριά πάνω στο τραπέζι συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα μια στάλα περισσότερο φως για να χορταίνει πρώτα το βλέμμα μου από τα καλοστημένα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι.

Με όπλο το πάθος του για την κουζίνα, ο Στέφανος φέρνει έναν αέρα ανανέωσης στο μενού. Δοκιμάσαμε μια ποικιλία από ντοματίνια –«Slutty tomato» είναι η ονομασία του πιάτου– με γλιστρίδα και πέστο από ρόκα και chèvre (€12). Ακολούθησε κινόα με πιπεριά Φλωρίνης, ψημένο προσούτο, ανθότυρο, φύλλα βαλεριάνας και μάνγκο (€12). Ένα πιάτο με γεύση ευχάριστη που εντυπωσίασε με την ισορροπία των υλικών. Το ταρτάρ σολομού (€14) ανακηρύχτηκε «πιάτο-φετίχ», καθώς δοκιμάσαμε τον συνδυασμό του με αβοκάντο, μια πινελιά τεριγιάκι σος και κρέμα τυριού με λευκή τρούφα που δημιουργούσε μια γέφυρα ανάμεσα στη χυμώδη σάρκα του σολομού με το αβοκάντο και στην οξύτητα της σος τεριάγιακι. Σε πανεράκι ατμού ήρθαν τα Bao Buns με γέμιση σιγομαγειρεμένο χοιρινό σε μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα adobo, ραντισμένο με σουσάμι και ενισχυμένο με λεπτοτριμμένο καρότο και κρεμμύδι (€12). Τα αφράτα Bao Buns αγκάλιαζαν τρυφερά την προκλητική νοστιμιά του κρέατος. Ξεχάστε τους καλούς τρόπους και φάτε τα με τα χέρια, όπως τους ταιριάζει. Το ίδιο κάναμε και με το μπέργκερ «65 napkins» (€14), με σκορδόψωμο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι που έψησε ο σεφ με μπαχαρικά, διπλό τσένταρ, τραγανό μπέικον, κρέμα τυριού, μεξικάνικο τσίλι και μπάρμπεκιου σκόνη – βόμβα νοστιμιάς. Τα εξωτικά υλικά χαρίζουν μια γευστική προσωπικότητα στην πικάνια με ψημένη γλυκοπατάτα και κρέμα τυριού που αρωματίζεται με τρούφα και συνδυάζεται με γλάσο Japanese Βarbeque (€24).

Ο καλοστημένος κατάλογος κρασιών και το ευγενικό σέρβις μάς έκαναν, φεύγοντας, να πάρουμε μαζί μια πολύ καλή ανάμνηση.

Το 48 Urban Garden κάθε Κυριακή, από τις 12:30, προσφέρει ένα δελεαστικό brunch που συντροφεύουν κοκτέιλ από τον mixologist Σπύρο Δάβιο, με βάση ελληνικούς αφρώδεις οίνους, prosecco και σαμπάνια. Η ατμόσφαιρα ενισχύεται από τις μουσικές επιλογές των διαφορετικών κάθε Κυριακή DJs.

Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο Facebook Twitter
48 Urban Garden
Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο Facebook Twitter
48 Urban Garden

☛ 48 Urban Garden, Αρματολών & Κλεφτών 48, 213 0281866

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ