TV & Media

TV & Media Facebook Twitter
0

Συνωμοσιολογικό θέατρο του παραλόγου

»Πώς θα μπορούσα να μεταφέρω με τρόπο σαρκαστικό την παράνοια αυτής της εκπομπής; Η καλύτερη λύση θα ήταν να απομαγνητοφωνούσα ένα τυχαίο δεκάλεπτό της και θα είχαμε το πιο ξεκαρδιστικό Media Trip της χρονιάς.

»Ας το θέσω, όμως, αλλιώς: είστε φοιτητής, έχετε μια σακούλα χόρτο και δεν ξέρετε πώς να περάσετε το Σαββατόβραδό σας; Μπίνγκο!

»Στη Δωδώνη η σοφία του σύμπαντος. Άδωνις Γεωργιάδης. Η Ακρόπολις και τα αιθερικά ρεύματα. Η Συμπαντική Αρμονία αποτυπωμένη στους αγρούς - τα γνωστά μας αγρογλυφικά. Πεδία ενέργειας που, πολύ βολικά, δεν είναι μετρήσιμα. Οι νεραϊδόκυκλοι. Η πολύπλοκη ενέργεια. Η Ραδιαίσθηση. Δείτε σε λίγο: φωτεινές σφαίρες πάνω απ' τα αγρογλυφικά. (Όπως και στου Τριανταφυλλόπουλου, για μισή ώρα λέει τι θα δούμε σε λίγο, αλλά ποτέ δεν λέει τι βλέπουμε τώρα!) Κάθε Σάββατο ένα μυθιστόρημα μυστηρίου γράφεται και σβήνεται με κλισέ και ανατροπές στο στούντιο του Χαρδαβέλλα.

»Ο οποίος Χαρδαβέλλας ό,τι τρελό και να ακούσει λέει ένα συγκαταβατικό «μάλιστα» και προσπαθεί να πάει παρακάτω. Λέει π.χ. ένας περίεργος: «Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας συνεχίζεται τώρα που μιλάμε, τώρα! Μέσα σ' αυτό το στούντιο!», κι ο Χαρδαβέλλας αδιαμαρτύρητα τον προσπερνά λέγοντας «μάλιστα» για να πάει στον επόμενο ομιλητή, που θα του πει «μάλιστα» με το που θα τον δει να ξεφεύγει - ο γιατρός είπε να του λέμε πάντα ναι. Έχει τα δίκια του πάντως, τις λίγες φορές που έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις εισέπραξε ακόμα πιο μπερδεμένες ακαταλαβίστικες απαντήσεις, απ' αυτές που σε κάνουν να γελάς δυνατά και να εύχεσαι να ήσουν ακόμα φοιτητής με μια σακούλα χόρτο.

Το Matrix στο Μπουρνάζι!

»Μισές (αλλά συναρπαστικές) αλήθειες συζητιούνται για ώρες, παρανοϊκές θεωρίες που έχουν καταρριφθεί εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζονται ως ισότιμες πιθανότητες, δημοσιογραφικό περιτύλιγμα για θέματα που ενθουσιάζουν κυρίως σαρκαστικούς geeks σαν εμένα, «μεταφυσικά» φαινόμενα μυθοποιούνται και απομυθοποιούνται, ανάλογα με το ποιος μιλάει.

»Αναμαλλιασμένοι τρελοί επιστήμονες και αργόσχολοι κομπογιαννίτες χομπίστες; Ερευνητές που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο τέλειο πάθος τους; Ή καθηγητές πανεπιστημίου που υπερασπίζονται την κοινή λογική (χαλώντας όμως κάπως το πάρτι);

»Ένας σκεπτικιστής απ' τον Δημόκριτο (άγνωστο αν ήξερε πού πήγε) λέει πως όλα αυτά είναι βλακείες και πως κακόβουλοι και πονηροί εκμεταλλεύονται την ημιμάθεια για να κοροϊδέψουν τους εύπιστους και να πουλήσουν βιβλία κ.λπ. (Στο κ.λπ. περιλαμβάνονται τα νούμερα της AGB;)

»Μετά από μιάμιση ώρα εκπομπής για το Πείραμα της Φιλαδέλφειας, καλεσμένος αναγκάζεται να διευκρινίσει ότι το πείραμα είναι αστικός μύθος και δεν έγινε ποτέ. Το βλέμμα του Χαρδαβέλλα εκείνη τη στιγμή τα είπε όλα. (Τι θα γινόταν τώρα με τα υπόλοιπα έξι βίντεο που είχε ετοιμάσει και υποστήριζαν ότι το Πείραμα ήταν αληθινό;)

Ζει ο βασιλιάς Μάικλ Τζάκσον;

»Έξτρα πόντους για το σάιτ της εκπομπής «PylesTV». Έκανα το τεστ «Αντιμετωπίζετε τη ζωή ως "Αθηναίος ή Θεσσαλονικιός";» και, παρότι Θεσσαλονικιός, βγήκα Αθηναίος! Επίσης, προσπάθησα να βρω με ποια ματιά κοιτάζω το άγνωστο. Στην ερώτηση «Είσαι σε συναυλία. Στο πλήθος βλέπεις ξαφνικά κάποιον που μοιάζει εκπληκτικά στον Mάικλ Τζάκσον! Τι κάνεις;», απάντησα: «Σκέφτομαι "είναι σωσίας του Mάικλ Τζάκσον"!» και όχι «Αρχίζω να ουρλιάζω "ο Mάικλ Τζάκσον ζει"!» Το αποτέλεσμα; Το τεστ λέει ότι είμαι ξενέρωτος και δεν αφήνω χώρο στη φαντασία μου...

»Ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων φαντασίας (στην οποία δεν αφήνω χώρο!) έχω εμφανιστεί άθελά μου στις «Πύλες του Ανεξήγητου» - να το πούμε κι αυτό. Με διαβεβαίωσαν ότι η βιντεοσκοπημένη συνέντευξη δεν ήταν για τις «Πύλες», αλλά, καθώς με ρωτούσαν για τα παιδιά και τον Άι-Βασίλη, είδα τα χαρτιά που έγραφαν ξεκάθαρα «Πύλες του Ανεξήγητου» και μ' έπιασε ταχυπαλμία. Μετά από διαδοχικές ψευδείς διαψεύσεις και αντιδεοντολογικές πρακτικές είδα όντως τον εαυτό μου στις «Πύλες», ανάμεσα σε συζητήσεις για το τι μπορεί να ήταν τα δώρα των Τριών Μάγων (ελληνικά υπερόπλα;) και ποια ήταν η κρυφή ιστορία του Αγίου Βασιλείου (ήταν Έλληνας, όπως όλοι: ο πρώτος άνθρωπος στο σύμπαν ήταν Έλληνας. Και ο τελευταίος επίσης).

»Στην αρχή ντράπηκα, αλλά μετά ένιωσα περήφανος και ξεδιάντροπα καλτ. Με εμπνέουν οι «Πύλες». Αν είχα προλάβει να πάω και στο «Ερωτοδικείο» θα ήμουν τελείως καλυμμένος.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ