Αρχηγός μεγάλου κόμματος δήλωσε ότι «απαιτείται από όλους και ιδίως από τις πολιτικές ηγεσίες η μέγιστη ψυχραιμία, υπευθυνότητα, καλοπιστία και γενναιοδωρία». Φαντάζεται κάποιος την αντιστροφή της δήλωσής του σε «απαιτείται από όλους και ιδίως από τις πολιτικές ηγεσίες ο μέγιστος πανικός, ανευθυνότητα, κακοπιστία και τσιγκουνιά». Ποιος στόκος θα μπορούσε να φανταστεί το δεύτερο; Απορώ με όλα όσα ακούω καθημερινά στις τηλεοράσεις, όπου οι συνδικαλιστές της πολιτικήςόλων των κομμάτων (δείτε, παρακαλώ, τα βιογραφικά τους!) και του υπόλοιπου τσίρκου «τα δίνουν όλα» στο μπλα-μπλα για να αποδείξουν είτε αυταπόδεικτα πράγματα είτε για να μας σερβίρουν ό,τι ανοησία κατεβάσει η κούτρα τους, ξεχνώντας τι έλεγαν χτες και προχτές.
Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να τους βοηθήσω να ετοιμάσουν τις ανακοινώσεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που είναι τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.
Καταρχάς, μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις πρωτότυπες εκφράσεις του είδους «το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας» και «δεν μπορεί να υπάρξει σωστή ανάπτυξη χωρίς προστασία του περιβάλλοντος». Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την πρωτοτυπία τίτλων που σχεδόν πάντοτε έχουν σχέση με ρολόγια: «Περιβάλλον: Ώρα Δώδεκα παρά Πέντε», «Περιβάλλον: Ώρα Μηδέν» και τα τοιαύτα.
Η επόμενη ανακοίνωση ισχύει για τους υποψηφίους όλων των κομμάτων οι οποίοι θα επισκεφτούν τις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα δημιουργίας χωματερών (ή ανεμογεννητριών ή φραγμάτων…) και θα ενημερώσουν τους κατοίκους για την ανάγκη της ανακύκλησης (της αιολικής ενέργειας, της σημασίας του νερού…), που θα γίνει, όπως είναι φυσικό, σ’ εγκαταστάσεις οι οποίες πρέπει να οργανωθούν μακριά από τη δική τους περιοχή.
Έξυπνη φράση είναι και η εξής: «Είναι γνωστό σε όλους ότι το κόμμα μας (“αντιμνημονιακό”…) χαρακτηρίζεται από την αίσθηση του μέτρου». Έτσι θ’ αποφύγουμε τις μεγαλοστομίες και το μόνο που θα τονίσουμε είναι ότι το περιβάλλον της Ελλάδας περνάει τον μεσαίωνά του.
Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσθέσει: «Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο κύριος Τσίπρας την κατάσταση που επικρατεί. Για τον λόγο αυτό εξήγγειλε μια σειρά σοβαρών πρακτικών μέτρων και ενεργειών. Η πρώτη είναι η διοργάνωση δεκαέξι φεστιβάλ, η δεύτερη είκοσι δύο συναυλιών, η Τρίτη εβδομήντα πορειών σε όλα τα σημεία της χώρας και τέλος μεγάλης οικολογικής αφισοκόλλησης για την προστασία του περιβάλλοντος στην οδό Ηρώδου Αττικού και στην Ακρόπολη».
Αλλά και οι του ΚΚΕ χρειάζονται οδηγίες. «Ο λαός πρέπει επιτέλους να πάρει στα χέρια του τα θέματα της οικολογίας. Έτσι σχεδιάζουμε πορεία μέσα στις στοές του μετρό, για να καταλάβουν όλοι όσοι νόμιζαν ότι με την αντι-οικολογική χρήση του μετρό θα ξέφευγαν από τα μπλόκα των εργαζομένων πως έχει ο καιρός γυρίσματα».
σχόλια