Ντάισελμπλουμ: «Θα κρατήσει μήνες η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος»

Ντάισελμπλουμ: «Θα κρατήσει μήνες η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος» Facebook Twitter
0

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη, με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε πως η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα διαρκέσει μήνες και όχι εβδομάδες όπως φημολογείται.

Η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την πώληση στεγαστικών και καταναλωτικών «κόκκινων» δανείων σε ειδικά funds, αλλά και αναμένεται να είναι το πρώτο σημείο όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εκτιμήσει αν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο Μνημόνιο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το ΔΝΤ, τη στιγμή πάντως που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο Κλάους Ρέγκλινγκ έχουν διαμηνύσει ότι αυτό που προέχει είναι ο συμβουλευτικός ρόλος του Ταμείου, παρά ο χρηματοδοτικός – ο οποίος προϋποθέτει και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έστειλε στους θεσμούς η Αθήνα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας είπε ότι δεν το έχει ακόμα διαβάσει και γνωρίζει μόνο τα όσα μεταδίδουν οι εφημερίδες.

Πηγή: ΣΚΑΪ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM