Προβληματισμός για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό στη συνάντηση Τσίπρα με επιστημονικούς φορείς

Προβληματισμός για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό στη συνάντηση Τσίπρα με επιστημονικούς φορείς Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

«Πρέπει να βρούμε λύσεις κυρίως για τους πιο αδύναμους κι αυτή είναι μια βασική φιλοσοφία στην οποία πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλη Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο, παρουσία και του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Σε αυτό συμφωνούμε όλοι», είπε ο κ. Στασινός σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

 

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «η πραγματικότητα είναι ότι όταν παίρνει κανεις κάποια μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος, συνήθως τα παίρνει οριζόντια. Αυτό είναι λάθος, πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε να ξεχωρίσουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη κι αυτούς που εχουν τη δυνατότητα να βάλουν πλάτη, γιατί αν δεν βάλει κανείς πλάτη δεν θα γίνει βιώσιμο το σύστημα».

 

«Στις αρχές συμφωνούμε», είπε ο κ. Στασινός. Ο πρωθυπουργός τόνισε: «άρα αυτή τη στιγμή το κρίσιμο θέμα είναι να διαχωρίσουμε και να βρούμε τρόπους για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και κυρίως για τους νέους επιστήμονες». «Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά δεν γίνεται με το σχέδιο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, με τον κ. Τσίπρα να απαντά: «Να κάτσουμε να τα κουβεντιάσουμε, να βρούμε λύσεις».


Είχε προηγηθεί επισήμανση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στο ζήτημα των διαρροών επιστημόνων στο εξωτερικό. Είπε ότι οι νέοι επιστημόνες φεύγουν στο εξωτερικό για ειδικότητα και μένουν εκεί, ότι το σύστημα της Υγείας είναι στα όρια του και ότι τα νοσοκομεία σε λίγο καιρό δεν θα έχουν γιατρούς να εφημευρεύουν. «'Αρα, θα πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για τα νέα παιδιά, για να επιβιώσουν στον τόπο», συνέχισε και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ως έναν νέο άνθρωπο, πρόσθεσε ότι το δικό του μέλημα και όλων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όντως....? υπάρχει προβληματισμός..? Να προσέξει μη πάθει τίποτα από τι πολλή σκέψη. Τα πανεπιστήμια μόνο να δεις και τους μισθούς , θα φύγει ο προβληματισμός κ.λ.π....
Η μια κοινοτοπία μετά την άλλη. Με ευχολόγια δεν δημιουργείς κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτύξεις την επιστήμη και να κρατήσεις το επιστημονικό προσωπικό στη χώρα. Τόσα χρόνια έχουμε το πρόβλημα, ακόμα στο "Να κάτσουμε να τα κουβεντιάσουμε, να βρούμε λύσεις." είμαστε. Επίσης καλά θα ήταν να κοίταγαν και οι μεγαλο-Χ (όπου Χ βλέπε γιατροί, μηχανικοί,δικηγόροι) το ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι ίδιοι στο να διώξουν τους νέους συναδέλφους τους με τις (αντι)επαγγελματικές συμπεριφορές τους.
Για τους πολιτικούς δεν θα σχολιάσω τίποτα, γιατι ολοι ξέρουμε τι γίνεται.Αλλά αυτό που ειπες για τους μεγαλο-Χ, αξίζει 10000 likes! Πόσο μα πόσο αλήθεια!
Συμφωνώ και να προσθέσω την υπερπαραγωγή πτυχιούχων. Όταν παράγουμε πολύ περισσότερους γιατρούς από αυτούς που έχουμε ανάγκη, αναγκαστικά θα μεταναστεύσουν γιατί ο γιατρός δε θα καταδεχτεί να να κάνει τίποτα λιγότερο. Ή πιο απλά: παίρνουμε τους ικανότερους νέους-> τους κάνουμε μαζικά γιατρούς, φιλόλογους, ιστορικούς κλπ.-> ξοδεύουμε απίστευτα ποσά για την εκπαίδευσή τους-> με την ανεργία εμμέσως τους υποχρεώνουμε σε μετανάστευση-> διώχνουμε τους νέους μιας εκ των πιο γερασμένων χωρών στο πλανήτη.