Ρέντσι: Η φωτογραφία με το μωρό της Ειδομένης είναι η ταυτότητα της σημερινής Ευρώπης

Ρέντσι: Η φωτογραφία με το μωρό της Ειδομένης είναι η ταυτότητα της σημερινής Ευρώπης Facebook Twitter
1

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ανέβασε στο twitter τη  φωτογραφία του μωρού που γεννήθηκε στην Ειδομένη μαζί με εκείνη της επιστημονικής διαστημικής αποστολής Exo Μars, η οποία ξεκίνησε σήμερα γράφοντας ότι «είναι η ταυτότητα της σημερινής Ευρώπης».

Στην δε ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, μεταξύ των άλλων, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός εξηγεί:

«Η Ευρώπη που ξεκινά το ταξίδι της προς τον Άρη δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τα όσα συμβαίνουν, κάθε ημέρα, σε διάφορα σημεία της ηπείρου, από το Καλέ, στη Γαλλία, μέχρι την Ειδομένη, στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας αυτή τη φωτογραφία, συγκινείται, κανείς, μπροστά στο θέαμα της ζωής, το οποίο και είναι ισχυρότερο από κάθε τι άλλο. Αλλά πρέπει και να αγανακτήσει, για το ότι ένα νεογέννητο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, εν έτει 2016».

Ο Ματέο Ρέντσι προσθέτει πως «αυτή η φωτογραφία αποτελεί σήμερα, την ταυτότητα της Ευρώπης. Μιας ηπείρου με τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες μοιάζουν να έχουν χαθεί, τώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κρίση των προσφύγων».

Για τον λόγο αυτό, ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει ότι η χώρα του εργάζεται υπέρ μιας Ευρώπης, η οποία να επικεντρώνεται στις ανθρώπινες αξίες και όχι μόνο στις οικονομικές παραμέτρους, η οποία να ασχολείται με την εργασία και όχι μόνο με την χρηματιστική πραγματικότητα και να μοιράζεται το ίδιο ιδεώδες και όχι μόνον το ίδιο νόμισμα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, στο σχόλιό του μέσω διαδικτύου, τέλος υπογραμμίζει:

«Καταβάλαμε αυτή την προσπάθεια επιχειρώντας να αλλάξουμε και την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής Αριστεράς, το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε τις ερχόμενες ημέρες, αρχίζοντας από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής. Στην οποία θέλουμε να πετύχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία, αλλά όχι αποδεχόμενοι, ως τίμημα, να εγκαταλείψουμε τις αξίες που χαρακτηρίζουν την Ευρώπη. Σύνοδο στην οποία επιθυμούμε μια ενωμένη, ευρωπαϊκή απάντηση, η οποία να μην βασίζεται στα τείχη και στον φόβο».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Διεθνή / Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Η Νταίζη είναι πλέον 13 ετών και πάσχει από προβλήματα υγείας, όμως όσος χρόνος της απομένει θα είναι γεμάτος αγάπη, λέει το ζευγάρι των ηλικιωμένων που την ξαναβρήκε
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων, Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM
«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM