9 εκπληκτικά απλοί τρόποι για να κάνετε τους άλλους να ανταποκριθούν στα email σας.

9 εκπληκτικά απλοί τρόποι για να κάνετε τους άλλους να ανταποκριθούν στα email σας. Facebook Twitter
0
9 εκπληκτικά απλοί τρόποι για να κάνετε τους άλλους να ανταποκριθούν στα email σας. Facebook Twitter
Στείλε το μήνυμά σου το πρωί. Σύμφωνα με έρευνες τα email που αποστέλλονται μεταξύ 6.00-7.00 το πρωί έχουν μεγαλύτερα ποσοστά απάντησης, κατά 45%...

Ο μέσος εργαζόμενος λαμβάνει 120 email την ημέρα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να τα διαβάσει όλα και πόσο μάλλον να τα απαντήσει. Αν είσαι από αυτούς που στέλνουν συχνά email και θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες να παίρνεις απαντήσεις, διάβασε τα παρακάτω εννέα τρικς:

1.

ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ TOY EMAIL.

Ακούγεται απλό, αλλά μερικές φορές είναι το μόνο που έχεις να κάνεις. Αν ένα email χρειάζεται απάντηση ειδοποίησε τον παραλήπτη στην γραμμή του θέματος και θα είναι πολύ πιθανό να την έχεις. Η Janine Adams, επαγγελματίας οργανώτρια, προτείνει: Ένα πράγμα που με κάνει να απαντάω πάντα σε ένα email είναι όταν ο άνθρωπος που μου το στέλνει γράφει: «ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ». Είναι πολύ αποτελασματικό».

2.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ EMAIL ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Το θέμα της συζήτησης μπορεί να αλλάξει, ειδικά όταν τα email δίνουν και παίρνουν. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το θέμα της αρχικού email να γίνει άσχετο με το πως έχει διαμορφωθεί το περιεχόμενο της κουβέντας. «Οι άνθρωποι αποσυντονίζονται και σταματούν να διαβάζουν όταν νιώθουν ότι έχουν πάρει τις πληροφορίες που χρειάζονταν στο προηγούμενο θέμα και οι απαντήσεις δεν απαντάνε στις αρχικές απορίες τους», λέει η Dianna Booher συγγραφέας του βιβλίου «What More Can I Say? Why Communication Fails and What to Do About Iτ». «Επειδή μπορεί να χαθούν σημαντικές πτυχές της συζήτησης θα πρέπει ο αρχικός αποστολέας να ανανεώσει τον τίτλο του θέματος».

3.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ

Όταν ένα email ξεκινάει χωρίς συγκεκριμένη απεύθυνση, ο παραλήπτης μπορεί πολύ εύκολα να υποθέσει ότι το μήνυμα έχει σταλεί μαζικά και να μην απαντήσει. «Επίσης το email σoυ μπορεί να παρεξηγηθεί ως απαίτηση και όχι ως παράκληση. Ένας απλός χαιρετισμός μπορεί να κάνει το email σου πιο ευγενικό», λέει η Peggy Duncan, συγγραφέας του βιβλίου «The Time Management Memory Jogger: Create Time for the Life You Want».

4.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ EMAIL ΜΕ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΙΤΗΜΑ

Μην κρύβεις τον σκοπό του μηνύματός σου. Ξεκίνα περιγράφοντας την απάντηση που περιμένεις να λάβεις και γράψε οπωσδήποτε το deadline σου, προτείνει η Lisa Zaslow, επαγγελματίας οργανώτρια. Για παράδειγμα μπορείς να γράψεις: «Σας παρακαλώ ενημερώστε με μέχρι το τέλος της ημέρας εάν θα μπορέσετε να κανονίσουμε συνάντηση στις 21 Απριλίου».

5.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ EMAIL

Για να αυξήσεις πολύ τις πιθανότητες απάντησης, προσπάθησε το email σου να είναι 50-125 λέξεων. Σύμφωνα με μελέτες, τα ποσοστά απάντησης σε ένα email μειώνονται κατά 50% σε μηνύματα με παραπάνω από 125 λέξεις και κατά ακόμη 44% σε μηνύματα 500 λέξεων. Μετά από τα παραπάνω, το ποσοστό παραμένει σταθερό και στις 2000 λέξεις πέφτει πάλι κατακόρυφα.

6.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΛΩΣΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Το επίπεδο της γλώσσας των email επηρεάζει δραματικά τα ποσοστά απάντησης. Τα email που γράφονται σε γλώσσα επιπέδου δημοτικού, με πιο απλό λεξιλόγιο και πιο μικρές προτάσεις θεωρούνται πολύ καλύτερα, και δίνουν ένα 36% περισσότερων πιθανοτήτων για απάντηση συγκριτικά με τα email που γράφονται σε γλώσσα επιπέδου κολεγίου. Στο site ReadabilityScore.com, μπορείς να τσεκάρεις το πόσο εύκολα μπορεί να διαβαστεί το email σου.

7.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Άλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι κάνοντας προσεκτική χρήση λέξεων με αρνητική ή θετική συναισθηματική φόρτιση, όπως υπέροχο, φανταστικό, ευχαριστημένος, κακό, τραγικό, απαράδεκτο, αύξησαν τις πιθανότητες απάντησης κατά 10-15% σε σχέση με ένα ουδέτερο email.

8.

ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ

Κάνε έντονη την γραμματοσειρά σου και χρησιμοποίησε χρώμα όταν χρειάζεται να τονίσεις κάτι συγκεκριμένο, προτείνει η Zaslow. Μπορεί να μην φανεί σε όλους τους παραλήπτες γιατί εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του εκάστοτε email, αξίζει όμως να προσπαθήσεις.

9.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΙΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ

Στείλε το μήνυμά σου το πρωί. Σύμφωνα με έρευνες τα email που αποστέλλονται μεταξύ 6.00-7.00 το πρωί έχουν μεγαλύτερα ποσοστά απάντησης, κατά 45%. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την ώρα στέλνονται λιγότερα email και μειώνεται έτσι ο ανταγωνισμός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ