Τι έγινε όταν οι Radiohead προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους από το ίντερνετ

Τι έγινε όταν οι Radiohead προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους από το ίντερνετ Facebook Twitter
1

Αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια των Radiohead να σβήσουν κάθε ίχνος τους από το διαδίκτυο, ίσως σε μια ακόμη προσπάθεια να διαφημίσουν με πρωτότυπο τρόπο την έλευση της νέας τους δουλειάς.

Οι πιστοί του συγκροτήματος είδαν την ιστοσελίδα Radiohead.com, να «ξεθωριάζει» σταδιακά και αργότερα να μένει κενή,  ενώ λίγη ώρα αργότερα είχαν σβηστεί και οι δημοσιεύσεις του γκρουπ σε Twitter, Facebook και Google+.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Washington Post, το Radiohead.com, εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο Wayback Machine και άρα σε οποιοδήποτε άλλο διαδικτυακό μέσο αρχειοθέτησης. Τα tweets σίγουρα θα υπάρχουν σε κάποιον εξυπηρετητή στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ενώ το  Facebook  διαγράφει οριστικά τα δεδομένα του χρήστη, όπως φωτογραφίες και ενημερώσεις κατάστασης μόνο όταν αυτός διαγράψει το λογαριασμό του, κάτι που στην περίπτωση των Radiohead δεν έχει γίνει. Ακόμα και τότε, όμως η ιστοσελίδα διατηρεί δεδομένα που  άλλοι άνθρωποι έχουν στείλει σχετικά με τον διαγραφέντα χρήστη.

Η εφημερίδα παραθέτει αυτό που είχε πεί ο Thom Yorke, των  Radiohead, σε μια συνέντευξή του το 2015 :

«Οι δημιουργοί των υπηρεσιών αυτών βγάζουν χρήματα «ψαρεύοντας» ό,τι υπάρχει.  «Ω, συγγνώμη, ήταν δικό σας; Τώρα είναι δικό μας!. Όχι, όχι, αστειευόμαστε - εξακολουθεί να είναι δικό σας ». "

Η εφημερίδα καταλήγει στο σάιτ της ότι δεν μπορείς πραγματικά να εξαφανιστείς από το ίντερνετ, ακόμη κι αν είσαι ένα διάσημο συγκρότημα. Αυτό σημαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τα ανεπιθύμητα ψηφιακά ίχνη, είναι απλώς να μην τα αφήνεις».

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Δε νομίζω πως η κίνηση τους αυτή έγινε με σκοπό να εξαφανίσουν πραγματικά όλη τους την παρουσία. Είναι πασίγνωστο πως όλα παραμένουν διαθέσιμα στο ίντερνετ, πόσω μάλλον αν είσαι ένα από τα διασημότερα συγκροτήματα. Αυτό το ξέρουν καλύτερα απ'όλους.Για εμένα, η εξαφάνιση είτε είναι ένα σχόλιο κάποιας επερχόμενης αναγέννησης, ή κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα σχόλιο πάνω στο γεγονός πως όντως δεν υπάρχει πραγματική λήθη στην ψηφιακή εποχή.Επομένως, ο χαρακτηρισμός "αποτυχημένη προσπάθεια" δε στέκει κατ'εμέ, δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να επιχειρούσαν κάτι τέτοιο.