ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

8 συμβουλές επιτυχίας για τη γενιά των 35+

8 συμβουλές επιτυχίας για τη γενιά των 35+ Facebook Twitter
0
8 συμβουλές επιτυχίας για τη γενιά των 35+ Facebook Twitter
Μην αφήνετε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που στραγγαλίζεται από την κρίση και καταπίνει ειδικά τη γενιά των 35άρηδων. Και στο εξωτερικό, τα σοβαρότερα προβλήματα από το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, και έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται, τα αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εκείνοι που βρίσκονται στην ακμή της δημιουργικότητας τους, οι start-uppers, όσοι αποφασίζουν τώρα είτε να δημιουργήσουν είτε να διεκδικήσουν μία δουλειά. 

Ο Bryan Johnson, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει άρθρο του Inc. ήταν μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου που παρά τις δυσκολίες, δεν ήθελε να συνεχίσει να εργάζεται ως υπάλληλος. Ωστόσο και τα οικονομικά δεδομένα δεν του επέτρεπαν να κυνηγήσει το όνειρο του, να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. Με επιμονή τα κατάφερε και σήμερα εμφανίζεται ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OS Fund, μίας εταιρείας, η οποία επενδύει στρατηγικά σε επιστημονικές έρευνες και startups τεχνολογίας, με βασικό στόχο να βελτιώσει παγκοσμίως το επίπεδο ζωής.

Όχι κι άσχημα για κάποιον που ξεκίνησε ως υπάλληλος, κοινώς χωρίς πολλά εφόδια. Πώς, όμως, τα κατάφερε; Σύμφωνα με διάλεξη που έδωσε πριν από λίγες μέρες στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ο Johnson είχε λίγες, αλλά καλές συμβουλές να μοιραστεί, που ευτυχώς βρίσκουν εφαρμογή και σ' άλλα πεδία της σύγχρονης ζωής, εκτός από το επιχειρηματικό. 

1.

Μην αφήνετε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη 

Όσο σκληρά κι αν εργάζεστε, όποιο κι αν είναι το ωράριο σας, μάτια κι αυτιά πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά. Πάντα. Οι ευκαιρίες δεν μοιράζονται ούτε διανέμονται με δικαιοσύνη. Απλώς, περνούν από μπροστά μας και πρέπει να είμαστε εκεί για να τις δούμε. 

2.

Μην ανέχεστε τη μετριότητα και την υποβάθμιση 

Αν ξέρετε και μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε καλύτερη από την τύχη που σας επιφυλάσσει ο εργοδότης ή ο προϊστάμενος, απλώς μην το ανεχτείτε.  Με ευγενικό, αλλά κατηγορηματικό τρόπο, κάντε σαφές ότι θέλετε κάτι περισσότερο από αυτό και μη διστάζετε να δυσφορήσετε. Διεκδικήστε το καλύτερο δυνατό, μην περιμένετε να σας τα δώσουν.

3.

Μην ακούτε συμβουλές 

"Ούτε και τη δική μου", είχε πει χαριτολογώντας ο Johnson. Απλώς, μην βασίζεστε στις συμβουλές που θα σας δώσουν οι άλλοι, ειδικά αν είστε κορυφαίοι στο αντικείμενο σας. Συνήθως, είναι συμβουλές εκ του πονηρού, που θα σας καθυστερήσουν / ταλαιπωρήσουν / λοξοδρομήσουν. Ακούστε το ένστικτο σας. Είναι ο καλύτερος οδηγός. 

4.

Μην ανέχεστε την άδικη κριτική 

...και την μικροπολιτική στη δουλειά. Συνήθως, προτείνεται να μη δίνετε σημασία σε κακόβουλα σχόλια, αλλά μέσα στην υπόλοιπη αγγαρεία που πρέπει να κάνετε είναι και να "καθαρίσετε" τον χώρο σας από ζιζάνια και απ' όσους βάζουν εμπόδια στην πρόοδο σας. Αφιερώστε λίγο και αποτελεσματικό χρόνο και σ' αυτό. Όχι ότι θα σταματήσουν οι επιθέσεις. Απλώς, όσοι τις εξαπολύουν, θα ξέρουν ότι δεν κοιμάστε. 

5.

Αποκτήστε μια αποστολή 

...ναι, ναι. Με την έννοια του "ιεραπόστολου". Βρείτε έναν στόχο, που να μπορείτε, όμως, να τον υπηρετήσετε και κάντε τον "σημαία" σας. Γίνεται ο καλύτερος στην ανάπτυξη και διεκδίκηση του συγκεκριμένου στόχου. Κάντε τους πάντες να ταυτίσουν αυτό (το όποιο επιλέξετε, τελοσπάντων) με το πρόσωπο και το όνομα σας. 

6.

Λύστε μεγάλα προβλήματα 

Έστω ένα. Στον επαγγελματικό χώρο που βρίσκεστε τώρα, επιχειρήστε να δώσετε μια λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Σκεφτείτε, προσπαθήστε. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο. Και γι' αυτό κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με τέτοιους "κόμπους". Κάντε το εσείς. Αν τα καταφέρετε, θα είστε κάποιος που μπορεί να κάνει τα πάντα. Κάποιος που γεννήθηκε για να δίνει λύσεις. Κάποιος με ηγετικά χαρακτηριστικά. 

7.

Μην είστε σνομπ 

Όσο καλοί κι αν είστε στο αντικείμενο σας, μη συμπεριφέρεστε αλαζονικά και μην πουλάτε πνεύμα. Μην αποφεύγετε να συζητήσετε με ανθρώπους που βρίσκονται πολύ πιο κάτω από εσάς στην ιεραρχία. Ακούστε τους πάντες, όλοι έχουν κάτι να σας πουν, μια ιδέα, ένα σημάδι, για το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σας. Γίνετε κάποιος που ακούει τις ανάγκες του κόσμου. 

8.

Μην κουραστείτε 

Χτυπάτε πόρτες. Ξανά και ξανά και ξανά. Κι ας κλείνουν. Γίνετε ο καλύτερος πωλητής του εαυτού σας. Επιμείνετε. Ακόμη κι αν γίνετε φορτικοί, στο τέλος θα κερδίσετε. Είτε απευθύνεστε σε εργοδότη, είτε σε επενδυτή. Είναι ακριβώς το ίδιο.

Με στοιχεία από το Inc.com 

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ