9 στους 10 Γερμανούς δεν θεωρούν αξιόπιστη την Τουρκία

9 στους 10 Γερμανούς δεν θεωρούν αξιόπιστη την Τουρκία Facebook Twitter
1

Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 91%, δεν θεωρεί την Τουρκία του Ερντογάν αξιόπιστο εταίρο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού καναλιού ARD, έναντι 79% τον Απρίλιο. Πάντως το 7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται ακόμα την Τουρκία.

Τo 89% των Γερμανών τάσσεται επίσης υπέρ της πλήρους εκπλήρωσης των κριτηρίων τα οποία έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, ενώ μόνο το 7% τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών χωρίς απαραίτητα την εκπλήρωση του συνόλου των όρων, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Το ψήφισμα με το οποίο αναγνώρισε χθές η γερμανική Βουλή τη γενοκτονία των Αρμενίων βρίσκει σύμφωνο το 74% των ερωτηθέντων και μόνο το 18% εμφανίζεται αντίθετο.

Το 79% των Γερμανών επιθυμεί επίσης την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και μόλις το 17% τάσσεται εναντίον της.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM