Το ξενέρωμα μιας γυναίκας όταν ανοίγει τη ντουλάπα να ψάξει τα καλοκαιρινά της ρούχα

Το ξενέρωμα μιας γυναίκας όταν ανοίγει τη ντουλάπα να ψάξει τα καλοκαιρινά της ρούχα Facebook Twitter
0
Το ξενέρωμα μιας γυναίκας όταν ανοίγει τη ντουλάπα να ψάξει τα καλοκαιρινά της ρούχα Facebook Twitter
Γιατί μετά έρχεται η περίσκεψη, η αναποφασιστικότητα, η απογοήτευση, μια σιγουριά πως οτιδήποτε υπάρχει φέτος το καλοκαίρι στη ντουλάπα μας δεν είναι πια για εμάς, δεν μας κάνει ή ακόμη χειρότερα δεν του κάνουμε εμείς.

Μόνο για λίγα λεπτά φαίνεται να διαρκεί αυτή η αίσθηση απόλυτης ελευθερίας και ανεμελιάς που φέρνουν τα πρώτα ζεστά αγγίγματα του ήλιου. Εκείνο το ελάχιστο διάστημα, που μετά από έναν βαρύ χειμώνα βγάζουμε δειλά τα μπράτσα και τα πόδια μας γυμνά στον ωραίο καλοκαιρινό καιρό. Χωρίς κάλτσες, χωρίς γάντια και κασκόλ, χωρίς παλτά και χοντρές ζακέτες. Τι ωραία..! Και για πόσο λίγο. Γιατί τόσο κρατά η καλοκαιρινή ελευθερία, η ανεμελιά του να φοράς ό,τι θες, χωρίς να σε πιέζουν ζώνες, μπότες, δεύτερα και τρίτα πουλόβερ και φανελάκια. 

Γιατί μετά έρχεται η περίσκεψη, η αναποφασιστικότητα, η απογοήτευση, μια σιγουριά πως οτιδήποτε υπάρχει φέτος το καλοκαίρι στη ντουλάπα μας δεν είναι πια για εμάς, δεν μας κάνει ή ακόμη χειρότερα δεν του κάνουμε εμείς. Αυτόν τον προβληματισμό - αθώο, ίσως και ελαφρύ, ωστόσο δεδομένο - κατέγραψε σε ένα ρεαλιστικό, καθόλου ρομαντικό άρθρο της η Mary Vale της Guardian, καταγράφοντας όσα σκεφτόμαστε, σκανδαλωδώς ίσως, μπροστά σε μία γκαρνταρόμπα γεμάτη από ρούχα και παπούτσια, που, όμως, δεν αισθανόμαστε καλά να φορέσουμε και φέτος. 

Ανάμεσα σε στοίβες ολόκληρες παλιών ρούχων και με τα κιλά του χειμώνα να δυσκολεύουν άντρες και γυναίκες λίγο πριν την μεγάλη έξοδο στην παραλία, οι επιλογές μοιάζουν απελπιστικά λίγες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η καλοκαιρινή ανεμελιά στο ντύσιμο, πολύ σύντομα αποδεικνύεται μεγάλη ταλαιπωρία, σωματική, ψυχική, πνευματική, γιατί οι περισσότερες επιλογές σε φορέματα, σορτσάκια, φούστες, παπούτσια, κάθε χρόνο που περνάει (και δεδομένων των αλλαγών στο σώμα μας) μπορεί να επιφυλάσσουν μικρές ή μεγαλύτερες ταπεινώσεις. Τις οποίες αν δεν θέλουμε να υποστούμε, ξεχνάμε την ανεμελιά, γιατί -καλοκαιριάτικα- υποκύπτουμε στην ανάγκη ενός μικρού κορσέ. Το λαστέξ που προστατεύει από ένα κάπως άβολο θέαμα με την εφαρμογή ενός πιο εφαρμοστού φορέματος. Και μετά εκείνη η φούστα, φέτος δείχνει λίγο πιο κοντή απ' ό,τι πέρσι. Πως κάθεται κανείς σταυροπόδι, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσει τη δροσιά που εξασφαλίζει ένα τέτοιο ρούχο; 

Ή εκείνο το στράπλες μπλουζάκι; Που για να φορεθεί κομψά χρειάζεται τον σωστό στηθόδεσμο και ένα λινό γιλέκο για να προσαρμοστεί στο dress code του γραφείου; Δύσκολα πράγματα, περισσότερα ρούχα, καμία ανεμελιά και μια αιώνια προσπάθεια η δροσερή στιλιστική επιλογή -σε μια πόλη που καίγεται από τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες- να είναι και κομψή και κυρίως να μη μας εκθέτει (αν και αυτό το τελευταίο αφορά περισσότερο το πως νιώθουμε εμείς).  

Πολύ σύντομα, γράφει η Vale, όλο αυτό και μάλιστα σε καθημερινή βάση γίνεται μία τεράστια σπαζοκεφαλιά, που κάνει τις περισσότερες να νοσταλγούν τον χειμώνα και τις άπειρες επιλογές του. Και μετά, είναι τα παπούτσια, αναφέρει η αρθρογράφος. Τα ψηλοτάκουνα πέδιλα είναι πολύ κομψά, οι πλατφόρμες επίσης, αλλά σίγουρα δεν βολεύουν κάποια που κινείται όλη μέρα μέσα στην πόλη. Τα ίσια σανδάλια είναι μια καλή επιλογή, όχι όμως για κάθε μέρα και ειδικά από τη στιγμή που δεν προλαβαίνεις να κάνεις όλη αυτή την περιποίηση των ποδιών που απαιτείται για να μην είναι αποκρουστικό το θέαμα. Και καταλήγουμε στα κλειστά παπούτσια, μπαλαρίνες ή sneakers που όμως απαιτούν κάλτσα, γιατί τα πόδια ιδρώνουν και τα αποτελέσματα ενός κλειστού παπουτσιού, χωρίς κάλτσες το κατακαλόκαιρο, το γνωρίζουμε όλοι. "Για ποια ελευθερία μιλάμε, λοιπόν", αναρωτιέται.

Αν και στην υπερβολή της ένα δίκιο το έχει. Ανάμεσα σε στοίβες ολόκληρες παλιών ρούχων και με τα κιλά του χειμώνα να δυσκολεύουν άντρες και γυναίκες λίγο πριν την μεγάλη έξοδο στην παραλία, οι επιλογές μοιάζουν απελπιστικά λίγες. Το βολικό τζιν στους 42 βαθμούς δεν αντέχεται και κάποτε το καλοκαίρι μοιάζει να απαιτεί τόσο styling - όσο χρειάζεται για να... καλλωπίσει όσα μήνες κρύβονταν ή καμουφλάρονταν κάτω από -αληθινά- βολικά ρούχα. 

Υπάρχουν εναλλακτικές, ειδικά όταν δεν είναι κάποια διατεθειμένη να κάνει τόσες θυσίες σε χρήμα και χρόνο, αλλά θέλει να μένει δροσερή και τηρώντας τα βασικά της urban κομψότητας; Απ' ό,τι φαίνεται ναι. Καφτάνια, δροσερά λινά φορέματα στο μήκος που δεν αισθανόμαστε ότι μας εκθέτει, σεμιζιέ φορέματα που με μία ζώνη κι ένα ζευγάρι σανδάλια σε πάνε παντού και πραγματική -εσωτερική- ηρεμία. Δεν είναι το καλοκαίρι για ατέλειωτο προβληματισμό μπροστά στην γκαρνταρόμπα και φυσικά υπάρχει και η τόλμη που κρύβεται μέσα στην κάθε μία και μπορεί να μετατρέψει το παλιό ρούχο σε κάτι ολοκαίνουριο που φοριέται και φέτος, έστω και με τροποποιήσεις. 

Δεν θα σκάσουμε κιόλας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Με στοιχεία από Guardian, Vogue.uk

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM