Ολάντ: Η φρίκη χτύπησε και πάλι τη Γαλλία

Ολάντ: Η φρίκη χτύπησε και πάλι τη Γαλλία Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι η χώρα είναι «υπό την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας», αλλά ότι θα ο νόμος θα επικρατήσει.

«Η φρίκη και πάλι έπληξε τη Γαλλία," δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος σε πρωινή ομιλία του και πρόσθεσε: «Η Γαλλία επλήγη  την ημέρα της εθνικής εορτής της, την 14 Ιουλίου, την Ημέρα της Βαστίλης, του συμβούλου της ελευθερίας, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα στερούνται από φανατικούς και η Γαλλία είναι ξεκάθαρα ο στόχος τους."

Έπιβεβαίωσε επίσης ότι ο δράστης, οδηγός του φορτηγού, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν εάν υπήρξαν συνένοχοι.

Έκτακτη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 84 θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς στη Νίκαια χθες βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

 

Στη σύσκεψη υπό τον γάλλο πρόεδρο συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά, ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέρ.

 

Στη σύσκεψη παρίστανται επίσης οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος μετέβη στη Νίκαια μετά την επίθεση, θα συμμετάσχει στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM