Η Τουρκία επιβάλλει απαγόρευση και περιορισμούς εξόδου από τη χώρα

Η Τουρκία επιβάλλει απαγόρευση και περιορισμούς εξόδου από τη χώρα Facebook Twitter
5

Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις προχωρά η Τουρκία. Πριν λίγο ανακοινώθηκε πως επιβλήθηκαν περιορισμοί και προϋποθέσεις για την έξοδο από τη χώρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, απαγορεύεται η έξοδος των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε όλους τους πολίτες της χώρας επιβάλλεται να παρουσιάζουν κατά την έξοδο έγγραφο του τουρκικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλισμένοι.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέστειλε σήμερα με κυβερνητική εντολή και μέχρι νεωτέρας τις ετήσιες άδειες περισσοτέρων από τρία εκατομμύρια δημόσιων υπαλλήλων σ' ολόκληρη τη χώρα.


Η εντολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εκδόθηκε ενώ συνεχίζονται οι πολύ εκτεταμένες κυβερνητικές εκκαθαρίσεις στη δημόσια διοίκηση, το δικαστικό σώμα, την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από μερίδα του στρατού.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονταν ήδη σε άδεια θα επιστρέψουν στις θέσεις τους το συντομότερο δυνατό, προστίθεται στην εντολή.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM
Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Διεθνή / Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Η Σάρα Μπόρντμαν, η καλλιτέχνιδα πίσω από το επίσημο πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πραγματικά το χειρότερο», λέει ότι οι έντονες αρνητικές αντιδράσεις που έγιναν viral έθεσαν σε κίνδυνο την 41χρονη επιχείρησή της
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Σύμφωνα με τις αγορές όλες οι οικονομίες θα πληγούν σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα από τους δασμούς Τραμπ, αλλά μεγαλύτερο θύμα θα είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει με ύφεση από έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ημουνα στην Κων/πολή για δουλειά από τις 12 μέχρι και χθες (ήταν να φύγω το Σάββατο πρωί αλλά λόγω ακυρώσεων γύρισα Κυριακή απόγευμα). ΕμπειρίεςΟι Τούρκοιπου μίλησα και συνεργάστηκα καμία σχέση δεν έχουν με το φανατικό ισλαμισμό, αντίθετα είναι άνθρωποι πολύ θετικοί, πολύ όμορφοι σε κάθε τους εκδήλωση, δωτικοί και ανοιχτοί, δημιουργικοί και φίλοι!Άυτοί έννοιωαν τό φόβο για τα χειρότερα με τα νέα του πραξικοπήματος, φοβούμενοι αιματοχυσία πέρα από τα θύματα που έχουν δωθεί στη δημοσιότητα και για αυτό τυο λόγο πραγματικά δεν κοιμήθηκαν εδώ και μέρεςΕίναι ενάντια στον Ερντογάν και το φασιστοκαθεστός του. Νοιώθουν αδύναμοι όμως μια που μια πραγματική εξέγερση στο Γκεζί Πάρκ δεν έτυχε υποιστήριξης από τη Δύση (που πάτα κοιτά τα μικροσυμφέροντά της) με αποτέλεσμα να κατασταλεί άγρια. Θέλουν μια κοσμική Τουρκία, αλλά δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν για αυτή. Αποτέλεσμα, νοιώθουν τουλάχιστο απογοητευμένοι, συχνά φοβισμένοι και κλείννται στο καβούκι της εργασίας τους, της αγοράς προιόντων από τη δύση ή και σε μερικές περιπτώσεις , θέλουν να φύφουν απο τη χώρα τους που το αύριο το βλέπου ν τουλάχιστο αρνητικά.Έζησα και περπάτησα στην Istanbul για 4 μέρες. Οι μυρωδιές της, οι δρόμοι της (οι παλλιοί και όχι αυτοί που χτίζει ο Ερντογάν, μαζί με τα μεγαθύρια κτήρια που διαλύουν την πόλη) ήσαν πρωτόγνωρα. Ένοιωσα φιλική αγάπη προς τον Έλληνα, εμένα. Σα να μιλάγαμε την ίδια γλώσσα. Ο καφές τούρκικος και γελάγαμε που εδώ τον λέμε ελληνικό...και με λέξεις τόσο κοινές (σιμίτ, γιαπί, και πολλές άλλες που ηχούσαν όμορφα κοινές στις μνήμες μας). Και γεύσεις, και αρώματα από μπαχαρικά στην αγορά και πολλά άλλα.Αυτή η χώρα και ο λαός της αξίζουν κάτι καλύτερο από τον φανατικλό ισλαμισμό του Ερντογάν. Γιατί τους έζησα και τους άλλους ισλαμιστές, αγαπητικούς και ανθρώπινους. Ξέρετε κάτι όπβς εμείς οι χριστιναοί.