Κουζίνα εμπιστευτικό

Ο σπουδαίος Ιταλός σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι επιστρέφει με το πρώτο δικό του αθηναϊκό εστιατόριο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 9.11.2011 | 15:13

Ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι είναι Ιταλός σεφ που το 1990 ήρθε στη χώρα μας, του άρεσε και αποφάσισε να ζήσει εδώ, εφαρμόζοντας τις μαγειρικές ανησυχίες του σε διάφορες κουζίνες γνωστών εστιατορίων.
Από αυτήν τη σεζόν μαγειρεύει στο εστιατόριο Fabrizio’s στο Κολωνάκι, σ’ έναν cozy χώρο, μια τρατορία στημένη με κέφι από τη διακοσμητική μπαγκέτα του Μάριου Βουτσινά. Θα σταθώ στις διακοσμητικές λεπτομέρειες που τράβη-
ξαν την προσοχή μου. Ένας κόκκινος βελούδινος καναπές σε μια εσοχή ενισχύεται απ’ την ξύλινη κορνίζα-αντίκα στον τοίχο, της οποίας η ένθεση έχει δυο ταριχευμένα άγρια πουλιά. Το σεπαρέ εποχής στην κεντρική σάλα και ο μπαρόκ πυρσός με την πράσινη «φλόγα» δίνουν μια μαξιμαλιστική νότα στον χαλαρό, κατά άλλα, χώρο. Η κουζίνα,
ανοιχτή, χαρίζει μια σπιτίσια αίσθηση.
Το μενού δεν είναι φλύαρο. Θυμίζει αυτό που κάνει ο σεφ εδώ και 20 χρόνια στην ελληνική αγορά. Πιάτα της ιταλικής κουζίνας και κάποιες σπεσιαλιτέ με αγαπημένα υλικά από την πατρίδα του αλλά και την εγχώρια αγορά.
Παρήγγειλα το σκουμπρί με φάβα από κουκιά, το οποίο ήταν καλοφτιαγμένο και γευστικό. Ακολούθησαν τα νιόκι κολοκύθας, που ενισχύονται από βούτυρο αρωματισμένο με φασκόμηλο και τριμμένο μπισκότο πικραμύγδαλου, ένας ωραίος γευστικός συνδυασμός. Ωραιότατη η μπομπότα -το φαγητό του φτωχού επιμένει να συγκινεί- που συνδυάζεται με έντονα σκορδάτη μους μπακαλιάρου.
Τα αυτοκρατορικά μπουρεκάκια ήταν δυο κανελόνια γεμισμένα με τέσσερα τυριά, παναρισμένα και περασμένα απ’ το τηγάνι, που συνόδευαν μια ωραία σάλτσα ντομάτας. Μόλις έκοβες το κανελόνι, τα λιωμένα τυριά έρρεαν πληθωρικά μέσα στη σάλτσα.
Από τα κυρίως, το μπιφτέκι από βουβαλίσιο κιμά ήρθε αφράτο, νόστιμο και σωστά ψημένο, ενώ το συντρόφευαν στο πιάτο παιχνιδιάρικα τσιπς πατάτας που τρώγονταν βουλιμικά. Η πληθωρική μιλανέζικη κοτολέτα δανειζόταν γευστική ένταση απ’ τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια και τις πατάτες, ενισχυμένες με κρέμα γάλακτος.
Ο γλυκός επίλογος ήταν δυνατός. Το πιάτο Ab Fab, με την υπέροχη βελούδινη crema cotta, είναι η υπογραφή του Μπουλιάνι στα γλυκά. Εξαιρετική η περφέτα σοκολάτας, που αποζημιώνει τους εραστές της πικρής σοκολάτας με την επίμονη επίγευσή της.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon