Κουζίνα γεμάτη αστέρια
Ένα αυθεντικό steak house, αλλά ταυτόχρονα και μια κλασική ιταλική τρατορία.
Αν αναζητάς τις μεγάλες και διαχρονικές αγάπες, αυτές στις οποίες επιστρέφεις κάθε φορά μετα τις αναζητήσεις σου, όταν θέλεις να αισθανθείς άνετα και να χορτάσεις όμορφα, τότε ένα επιλεγμένο με προσοχή και καλοφτιαγμένο κομμάτι κρέας ή μια αχνιστή al dente πάστα, «βαπτισμένη» στην κατάλληλη σάλτσα, δεν αφήνουν ποτέ περιθώρια για ανταγωνιστές στην όρεξή σου. To Silver Star/Casa di Pasta στη Βουλιαγμένη καταφέρνει να σου δίνει και τα δύο σε μια συσκευασία. Είναι ένα εξαιρετικό αυθεντικό steak house, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει τις χάρες μιας κλασικής ιταλικής τρατορίας.
Οι επιλογές είναι αρκετές. Ο σεφ Βασίλης Τσαπρασίδης, με εμπειρία σε γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια, δίνει τον καλύτερό του εαυτό, φανερώνοντας γνώση και «καλό χέρι». Η αρχή έγινε με μια πρόταση από την ιταλική κουζίνα: τυρί σκαρμότσα ψητό στο γκριλ που συνοδευόταν από ντομάτα, βασιλικό και σάλτσα πορτοκαλιού. Ο συνδυασμός ντομάτας και πορτοκαλιού έδεσε καλά κι έντυσε αποτελεσματικά το λαστιχωτό σκαρμότσα. Η ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με φρέσκα μανιτάρια, κρουτόν και παλαιωμένη παρμεζάνα, χωρίς να κρύβει κάποια έκπληξη στη σύνθεση, προέβαλλε την πολύ καλή ποιότητα και την απόλυτη φρεσκάδα της πρώτης ύλης της σ’ ένα αρμονικό και απολαυστικό σύνολο. Φτιαγμένα στο χέρι στην κουζίνα του εστιατορίου, τα φετουτσίνι ήταν δεμένα με μια «ήσυχη» σάλτσα από βούτυρο και μαύρο πιπέρι και «τελειωμένα» μέσα σε ολόκληρο κεφάλι παρμεζάνας. Μια ήσυχη προσέγγιση, που επέτρεπε στη φρεσκάδα και τη νοστιμάδα του ζυμαρικού ν’ αναδειχτούν και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τον κύριο λόγο, όμως, είχε το grill και στο τραπέζι προσγειώθηκαν ένα αμερικάνικο rib eye -ελληνιστί σπαλομπριζόλα- και μια ίδιας προελεύσεως οργανική μπριζόλα strip loin, που αναδίδει τις ευωδιές της ψησταριάς και του αρίστης ποιότητας κρέατος. Με την πρώτη μπουκιά επιβεβαιώνεται η εξαιρετική ποιότητα της πρώτης ύλης, που σου επιτρέπει στη συνέχεια να βυθιστείς στην απόλαυση της κρεατοφαγίας. Θα ήταν παράλειψη να λησμονήσει κανείς τα συνοδευτικά. Από τα αρκετά που διατίθενται (ψητή ντομάτα, μπρόκολο, onion rings, σπανάκι κ.ά.), τις εντυπώσεις κλέβει η φρέσκια τηγανητή πατάτα κομμένη σε sticks, πασπαλισμένη με παλαιωμένη παρμεζάνα και αρωματισμένη με λάδι τρούφας. Η ευμεγέθης μερίδα καταναλώνεται έως το τελευταίο πατατάκι, αφήνοντας λίγα περιθώρια για τα γλυκά, που φτιάχνονται και αυτά στο εστιατόριο, όπως η εκλεπτυσμένη τιραμισού και το πληθωρικό μπανόφι.