Ένα μοντέρνο μαγειρείο

Εξαιρετικό «πειραγμένο» σπιτικό φαγητό σε πολύ καλές τιμές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 9.5.2012 | 14:03

Η κουτάλα της κουζίνας χάρισε την έμπνευση στον Άρη Κάρεϊ -που με τον αδελφό του έφτιαξαν την αλυσίδα των Simply Burgers- για να στήσει ένα διαφορετικό μαγειρείο, τις Άλλες Κουτάλες.

Ο Άρης έχει αληθινή αγάπη για το ποιοτικό φαγητό. Νοιάζεται, αναζητά και δοκιμάζει τις καλές πρώτες ύλες. Οι Άλλες Κουτάλες δεν είναι μια ακόμη μπίζνα αλλά η διάθεσή του να μοιραστεί το καθημερινό φαγητό, το φαγητό της μαμάς.

Αυτήν τη σπιτική νοστιμάδα των πιάτων θ’ αναζητήσεις και στο μοντέρνο μαγειρείο, ένα μαγαζί που ενσωματώνει το χαλαρό mood της πλατείας Νέας Σμύρνης.

Μου άρεσε η οικειότητα της σάλας, με τα γήινα χρώματα και τις διαφορετικού τύπου κουτάλες να δίνουν τον διακοσμητικό τόνο. Είναι από τα μαγειρεία που θ’ αγαπήσεις γιατί είναι ευχάριστο, ζεστό και καλοπροαίρετο. Κάθεσαι με άνεση στα τραπέζια και οι αποχρώσεις του λευκού και του πράσινου αμέσως σε αγκαλιάζουν. Φλερτάρει με τη λιτότητα. Ένα μοντέρνο μαγέρικο στο οποίο θα καταλαγιάσει την πείνα του ο εργένης, θα περάσει όμορφα μια οικογένεια αλλά και η φιλική παρέα.

Εδώ τα πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας γαρνίρονται με σωστές δόσεις άποψης, έτσι ώστε να χαρίζουν απόλαυση των αισθήσεων, να ξυπνούν μνήμες, συνήθειες και κυρίως να ερεθίζουν τη χαρά της κοινωνικότητας.

Γύρω από ένα τραπέζι θα μοιραστείς τις γευστικές εκπλήξεις του μενού που έχει επιμεληθεί ο Μαρίνος Στρατηγάκης, με επαγγελματική εμπειρία στα Dean & Deluca, Jockeys Country Club και άλλους χώρους εστίασης. Ο Μαρίνος είναι κεφάτος άνθρωπος και αυτήν ακριβώς τη διάθεσή του θα την ανακαλύψεις και στα πιάτα του. Θα σε κεράσει στην αρχή τσίπουρο με σαφράν και ροζ πιπέρι, για να σε ταΐσει στη συνέχεια ένα ελαφρώς πικάντικο χταπόδι που έρχεται ψημένο στη λαδόκολλα με ούζο, μέλι και μπαλσάμικο. Κάθε μπουκιά του είναι τρυφερή, με χυμούς, και αφήνει στην επίγευση τις νότες του κόλιαντρου.

Το φαγητό είναι σπιτικό, αλλά λίγο περιπετειώδες, όπως το «τηγανάτο» παστίτσιο, που σερβίρεται σε ατομικό τηγανάκι και περιέχει μακαρούνες, μοσχαρίσιο κιμά και μια ανάλαφρη σπιτική μπεσαμέλ με βανίλια! Ωραία ιδέα που χρειάζεται μικρή δόση βελτίωσης στην εκτέλεσή της για να γίνει πιάτο-σουξέ.

«Αυτό το μπούτι σου» είναι το όνομα που έχουν δώσει στο φρέσκο μπούτι κοτόπουλου που είναι μαριναρισμένο σε μουστάρδα και δυόσμο και ψημένο στη σχάρα με την πέτσα του. Πολύ καλή και νόστιμη επιλογή είναι το χοιρινό που μαγειρεύεται σε μπίρα, με καρότα και μανιτάρια, και συνοδεύεται από αληθινές τηγανητές πατάτες.

Υπάρχουν πολλά ελκυστικά πιάτα ημέρας, όπως σουπιές κρασάτες, πέρκα στο φούρνο με ρυζάκι αλλά και νόστιμα μπριζολάκια που βγαίνουν από τη σχάρα. Με λίγα λόγια, η κουζίνα δίνει λύση σε όσους βαριούνται να μαγειρέψουν στο σπίτι τους αλλά και σε όσους θέλουν με την παρέα τους να χαρούν τις καλοκαιρινές βραδιές, πίνοντας ένα κρασάκι χωρίς να βάλουν το χέρι βαθιά στο πορτοφόλι.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon