Η Χίλαρι Κλίντον πάσχει από πνευμονία, ανακοίνωσε η γιατρός της

Η Χίλαρι Κλίντον πάσχει από πνευμονία, ανακοίνωσε η γιατρός της Facebook Twitter
Η Χίλαρι Κλίντον φεύγει από το διαμέρισμα΄της κόρης μετά το περιστατικό με την υγεία της
0

Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική εκστρατεία της στην Καλιφόρνια, μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από πνευμονία, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της προεκλογικής εκστρατείας της.


Η Κλίντον είχε προγραμματίσει ν' αναχωρήσει για την Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, προκειμένου να πραγματοποιήσει διήμερη προεκλογική εκστρατεία, στη διάρκεια της οποίας, θα συμμετείχε σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων, αλλά και θα πραγματοποιούσε κεντρική πολιτική ομιλία, με θέμα την αμερικανική οικονομία.


Δε δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική αυτή επίσκεψη της Κλίντον, στην Καλιφόρνια.

Χθες, μετά τα απανωτά δημοσιεύματα για την υγεία της που ακολούθησαν του περιστατικού της αποχώρησής της από την τελετή για τα θύματα, η γιατρός της Δρ. Lisa Bardack ανακοίνωσε πως  Χίλαρι Κλίντον είναι σε θεραπεία για πνευμονία και αφυδάτωση.

"Η Κλίντον έχει βήχα που σχετίζεται με αλλεργίες," δήλωση η Δρ Bardack προσθέτοντας ότι την Παρασκευή το πρωί, μετά από τον παρατεταμένη βήχα, η διάγνωση έδειξε πως πάσχει από πνευμονία και αφυδάτωση. "Έχει αρχίσει να λαμβάνει αντιβιοτικά, και συνιστάται να ξεκουραστεί και να τροποποιήσει το πρόγραμμά της," πρόσθεσε η Δρ Bardack. " Το περιστατικό στην εκδήλωση σήμερα το πρωί, οφείλεται στην αφυδάτωση και την υπερθέρμανση." σημειώνει η ανακοίνωση. "Την εξέτασα και τώρα έχει ενυδατωθεί και ανακάμπτει πολύ καλά", καταλήγει η γιατρός.

Το βίντεο με την κατάρρευση της Κλίντον

Χθες, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι «νιώθει θαυμάσια» μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της 11/9 στη Νέα Υόρκη.


Τις δηλώσεις αυτές έκανε καθώς έφευγε από την οικία της κόρης της Τσέλσι στο Μανχάταν, όπου μεταφέρθηκε μετά την αναχώρησή της από την τελετή. Η Χίλαρι Κλίντον αποχώρησε από την εκδήλωση έπειτα από περίπου 90 λεπτά κι ενώ η τελετή βρισκόταν σε εξέλιξη, είπε ο Νικ Μέριλ, ένας εκ των εκπροσώπων τύπου της. 


Μόλις η τελετή ξεκίνησε σήμερα στο σημείο που βρισκόταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών πριν από 15 χρόνια, επικρατούσε ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία ήταν στους 26 βαθμούς κελσίου.


Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, Τζο Κρόουλεϊ, υποστηρικτής της Κλίντον που ήταν παρών στην τελετή, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι η ατμόσφαιρα ήταν «αποπνικτική» κατά τη διάρκεια της τελετής. Αφού αμερικανικά μμε μετέδωσαν ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος ένιωσε αδιαθεσία, οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι να ακολουθούν την πρώην Πρώτη Κυρία στην προεκλογική της εκστρατεία, δεν έλαβαν αμέσως κάποια ενημέρωση από την ομάδα της σχετικά με την υγεία της. Χρειάστηκε να περάσουν 90 λεπτά προτού οι συνεργάτες της εκδώσουν μια ανακοίνωση.


Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα εκφράσει αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον και εάν εκείνη έχει τις «αντοχές» για να υπηρετήσει την χώρα της από την θέση της προέδρου των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News σήμερα, που επικαλέστηκε μια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, η Χίλαρι Κλίντον έμοιαζε να είχε υποστεί ένα «επεισόδιο ιατρικής φύσης» τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο βαν για να αποχωρήσει από τον χώρο της τελετής.


Τον Δεκέμβριο του 2012, η Χίλαρι Κλίντον υπέστη διάσειση και λίγο μετά εντοπίστηκε θρόμβος.


Σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον γιατρό της τον Ιούλιο, η «υγεία» της πρώην ΥΠΕΞ είναι «εξαιρετική» και εκείνη βρίσκεται «σε καλή φόρμα για να υπηρετήσει» στον Λευκό Οίκο.


Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφωνούσε σε προεκλογική της συγκέντρωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Κλίβελαντ, η Χίλαρι Κλίντον άρχισε να βήχει. Η ίδια τότε είχε πει: «Κάθε φορά που σκέφτομαι τον Τραμπ παθαίνω αλλεργία».


Το χθεσινό ωστόσο επεισόδιο πυροδότησε ένα όργιο φημών ιδίως στο συντηρητικό στρατόπεδο με επίκεντρο την υγεία της.


Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ άρχισαν να αναρτούν μηνύματα στο Twitter με θεωρίες σχετικά με την υγεία της αντιπάλου του μεγιστάνα με την ετικέτα #HillarysHealth (Η υγεία της Χίλαρι).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM