0
NOWNESS

Στο σπίτι του σινιόρε Fornasetti στο Μιλάνο

Η μιλανέζικη κατοικία του Barnaba Fornasetti στην Città Studi είναι κατά τα λεγόμενά του «σπίτι, εργαστήριο, αρχείο και μουσείο», το οποίο διαφυλάττει το έργο του ίδιου και του πατέρα του, Piero Fornasetti – δύο από τους πιο παραγωγικούς σχεδιαστές της Ιταλίας. Το 1988 ο Barnaba ανέλαβε την εταιρεία σχεδίασης επίπλων και κεραμικών που ίδρυσε ο πατέρας του τη δεκαετία του 1930, προσθέτοντας νέες δημιουργίες στα ήδη πολύ γνωστά προϊόντα της οικογένειας που απεικόνιζαν υπνωτικά τοπία, οπτικές ψευδαισθήσεις και παραλλαγές των εμβληματικών φάσεων της σελήνης σε πιάτα, βάζα, υφάσματα και έπιπλα.

 

Η οικεία Fornasetti είναι εγγενώς συνδεδεμένη με την οικογενειακή παράδοση. Ο παππούς του έχτισε το πρώτο κτίσμα στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η περιοχή ήταν ένα επαρχιακό προάστιο. Ένας γενναιόδωρος κήπος με ορτανσίες, βερικοκιές και διόσπυρους οδηγεί σε ένα διώροφο κτίριο όπου ζει και δουλεύει ο Barnaba. Για αρκετά χρόνια ζούσε στην Τοσκάνη, αλλά επέστρεψε στο σπίτι τη δεκαετία του 1980, μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ξανασχεδίασε το εσωτερικό, διατηρώντας όμως ανέπαφη την ασυνήθιστη ατμόσφαιρα της κατοικίας.

Η βιβλιοθήκη του πρώτου ορόφου, που φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή πινάκων, κεραμικών, σχεδίων, βιβλίων, δίσκων και περίεργων αντικειμένων που έχουν συλλεχθεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο πνευματικός πυρήνας της οικίας. Επίσης, είναι εξοπλισμένη με ηχοσύστημα και φωτορυθμικά, διακριτικά κρυμμένα ανάμεσα στα βιβλία. Εδώ ο Barnaba, ο οποίος είναι εξαιρετικά μουσικόφιλος, κάνει τον DJ για τους καλεσμένους του.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ