Ρέντσι: Προέχει η σταθερότητα των παιδιών μας και όχι των τεχνοκρατών. Φτάνει με τη λιτότητα!

Ρέντσι: Προέχει η σταθερότητα των παιδιών μας και όχι των τεχνοκρατών. Φτάνει με τη λιτότητα! Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Στο κείμενο κρατικού προϋπολογισμού που η χώρα του απέστειλε στις Βρυξέλλες και στην ανάγκη να ξεπερασθεί η πολιτική λιτότητας, επιδεικνύοντας, παράλληλα, ισχυρή αλληλεγγύη για το μεταναστευτικό, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Tg5.

 

«Εγώ δεν θα επιτρέψω να μου πει, κάποιος Ευρωπαίος τεχνοκράτης ότι δεν μπορώ να θωρακίσω αντισεισμικά τα σχολεία, διότι υπάρχει κάποιος κανόνας ο οποίος σχετίζεται με τη σταθερότητα. Η σταθερότητα των παιδιών μας είναι πιο σημαντική, ιδίως σε μια χώρα σαν την Ιταλία, στην οποία σημειώθηκαν τρεις σεισμοί μέσα σε επτά χρόνια. Ο κρατικός προϋπολογισμός στο σημείο αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχει, δε, και το θέμα της μετανάστευσης. Και από την Ευρώπη, στο θέμα αυτό, έχουν κάνει κάποια λάθη για τα οποία πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη», τόνισε ο Ρέντσι.

 

Αναφερόμενος, πάντα, στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του μεταναστευτικού και του προσφυγικού και στην πολιτική της λιτότητας, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός συμπλήρωσε:

«Αν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θέλουν να ξοδεύει λιγότερα χρήματα η Ιταλία, για το μεταναστευτικό, ας αρχίσουν να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν αλλά ακόμη δεν έκαναν πράξη. Ας αρχίσουν να ανοίγουν τις πόρτες τους στους μετανάστες. Η Ιταλία, με απόφαση της κυβέρνησης Μόντι, δίνει κάθε χρόνο 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε αντάλλαγμα λαμβάνει μόνον 12. Εγώ κουράστηκα, αυτός ο μηχανισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο αυτό. Ζητώ, λοιπόν, ένα χέρι βοήθειας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, από όλους τους Ιταλούς, ώστε να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε: φτάνει με αυτό το σύστημα, τώρα υπάρχουν νέοι κανόνες και πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική λιτότητας. Αλλά σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη προς όλους».

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φάκελος θανάτου»: Ο Τραμπ ακυρώνει τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των μεταναστών

Διεθνή / «Φάκελος θανάτου»: Ο Τραμπ ακυρώνει τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των μεταναστών

Εντάσσοντας τους μετανάστες στον «κύριο φάκελο θανάτου» της Κοινωνικής Ασφάλισης, η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να αποκόψει την πρόσβαση των μεταναστών σε πιστωτικές κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι σκηνοθέτες της ταινίας «Το αγαπημένο μου γλυκό» επειδή η ηρωίδα δεν φορά μαντίλα

Διεθνή / Ιράν: Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι σκηνοθέτες της ταινίας «Το αγαπημένο μου γλυκό» επειδή η ηρωίδα δεν φορά μαντίλα

«Το αγαπημένο μου γλυκό» είχε βραβευθεί στο διεθνές φεστιβάλ του Σικάγο το 2024, όμως οι σκηνοθέτες δεν είχαν μπορέσει να φύγουν από το Ιράν, καθώς τους είχαν αφαιρεθεί τα διαβατήρια
LIFO NEWSROOM