Κωνσταντινούπολη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Reina

Κωνσταντινούπολη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Reina Facebook Twitter
0


Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε σε ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε τη Δευτέρα το πρωί το πρακτορείο Reuters.

«Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διεξάγει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα όπου οι Χριστιανοί γιόρταζαν τις διακοπές τους», φέρεται να γράφει η ανάληψη ευθύνης σύμφωνα με τον Independent.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε σε έναν λογαριασμό της στην υπηρεσία διαδικτυακών μηνυμάτων Telegram, ακολουθώντας τη μέθοδο αυτή που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για την ανάληψη της ευθύνης για επιθέσεις.


Προς το παρόν η ανάληψη της ευθύνης από το ΙΚ δεν έχει σχολιαστεί από Τούρκους αξιωματούχους.

Τουρκικά μίντια ανέφεραν από χθες πως οι αρχές εκτιμούσαν ότι ο δράστης είναι μέλος του παρακλαδιού του ISIS στο Ανατολικό Τουρκεστάν.

Το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, συνεχίζεται.

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης αναφέρουν επίσης πως ο δράστης φώναξε πολλές φορές «Αλλάχ ου Ακμπάρ» ενώ πυροβολούσε.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι πιστεύει πως ο δράστης θα βρεθεί σύντομα. «Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και θα τον βρούμε σύντομα», είπε στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν έξω από ένα νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Γιλντιρίμ επισκέφθηκε τραυματίες της επίθεσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM