Αντιμέτωποι με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, σε βάρος του Δημοσίου, βρίσκονται πρώην διοικητής και έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σχετικά με υπόθεση προμήθειας ραμμάτων, που φέρεται ότι επέφερε ζημιά ύψους 250.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά το χρονικό διάστημα 2014-15, για την οποία προκηρύχθηκε διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχε πολυεθνική εταιρία, που κατέθεσε εγγυητική επιστολή 38.000 ευρώ, δηλώνοντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι τα υλικά που θα προμήθευε κατασκευάζονταν στο εργοστάσιό της στη Γαλλία. Όμως, το εργοστάσιο αυτό, φαίνεται ότι είχε ήδη αναστείλει τη λειτουργία του.
Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, καθώς ο τότε διοικητής και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος όφειλαν να προχωρήσουν σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, πράγμα που, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά το Σεπτέμβριο του 2015 κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός υπέρ της πολυεθνικής εταιρίας, αν και διαπιστώθηκε ότι οι τιμές που προσέφερε ήταν μεγαλύτερες από εκείνες του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Τιμών.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από ελεγκτές της Οικονομικής Αστυνομίας, κατόπιν καταγγελιών ανταγωνιστριών εταιριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και αποκλείστηκαν. Όπως προέκυψε από το πόρισμά τους, η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο αποτιμάται σε 251.000 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδική ανακρίτρια για τη διενέργεια τακτικής ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
σχόλια