Εργάτες στην Ινδoνησία σκότωσαν και έφαγαν ουρακοτάγκο

Εργάτες στην Ινδoνησία σκότωσαν και έφαγαν ουρακοτάγκο Facebook Twitter
1

Εργάτες σε μια φυτεία φοινικέλαιου στην Ινδονησία σκότωσαν και έφαγαν έναν ουρακοτάγκο του Μπόρνεο, ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, ανακοίνωσαν σήμερα αστυνομία και ακτιβιστές.


Τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί στην επαρχία Κάπουας Χούλου, που βρίσκεται στο νησί Μπόρνεο της Ινδονησίας, ενώ επτά ακόμη άνθρωποι είναι μάρτυρες του συμβάντος, σύμφωνα με την αστυνομία. Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση από μέσα ενημέρωσης φωτογραφιών του ουρακοτάγκου, που σφαγιάστηκε επειδή εισέβαλε στη φυτεία.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας, Τζούκιμαν Σιτουμοράνγκ, διευκρίνισε πως οι συλλήψεις έγιναν μετά τον εντοπισμό κοκάλων ουρακοτάγκου και αποξηραμένου κρέατος στη φυτεία. Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι «σκότωσαν έκοψαν, μαγείρεψαν και έφαγαν τον ουρακοτάγκο» στις 27 Ιανουαρίου, πρόσθεσε. Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Εργάτες στην Ινδoνησία σκότωσαν και έφαγαν ουρακοτάγκο Facebook Twitter

Το κέντρο προστασίας ουρακοτάγκων καταδίκασε την σφαγή του πιθηκοειδούς και ζήτησε από την αστυνομία να λάβει μέτρα κατά της εταιρείας που διαχειρίζεται τη φυτεία, καθώς και κατά των εργατών. Καθώς οι εταιρείες τιμωρούν τους εργάτες όταν σημειώνονται ζημιές στις φυτείες, κατά μία έννοια τους ενθαρρύνουν να επιτίθενται στους ουρακοτάγκους, επεσήμανε ο Χάρντι Μπακτιαντόρο διευθυντής του κέντρου.


Η μεγάλη επέκταση των φυτειών για την παραγωγή φοινικέλαιου στο Μπόρνεο έχει μειώσει σημαντικά το φυσικό περιβάλλον των ουρακοτάγκων. Ειδικότερα, η περιοχή που διαθέτουν έχει μειωθεί στο ήμισυ τα τελευταία 20 χρόνια και ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50% τα τελευταία 60 χρόνια, σύμφωνα με τη WWF.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια