ΗΠΑ: Αρνούνται οι αρχές να δώσουν χρόνο στους διαδηλωτές για τον πετρελαιαγωγό για να εγκαταλείψουν την κατασκήνωσή τους

ΗΠΑ: Αρνούνται οι αρχές να δώσουν χρόνο στους διαδηλωτές για τον πετρελαιαγωγό για να εγκαταλείψουν την κατασκήνωσή τους Facebook Twitter
0

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ, αλλά και ο κυβερνήτης στην πολιτεία Βόρεια Ντακότα, αρνήθηκαν να δώσουν χρονική παράταση στο περιθώριο μέχρι την επόμενη εβδομάδα που έχει δοθεί σε διαδηλωτές και ακτιβιστές να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση διαμαρτυρίας που έχουν στήσει, κατά της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου ( Dakota Access oil pipeline).

 

Οι διαδηλωτές είχαν συνάντηση με αξιωματούχους από το Μηχανικό του αμερικανικού στρατού, το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, αλλά και τον κυβερνήτη της πολιτείας, Νταγκ Μπάργκαν, ζητώντας περισσότερο χρόνο, ώστε να απομακρύνουν τα πράγματα τους, αλλά και τα απορρίμματα από την περιοχή που έχουν κατασκηνώσει τους τελευταίους μήνες.

 

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες το απόγευμα, τόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας, όσο και το Μηχανικό του αμερικανικού στρατού, αρνήθηκαν να δώσουν παράταση και επιμένουν στην τελική ημέρα εγκατάλειψης της περιοχής από τους διαδηλωτές, την επόμενη Τετάρτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ