Mπουλ τεριέ επιτέθηκε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στο Λονδίνο

Mπουλ τεριέ επιτέθηκε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στο Λονδίνο Facebook Twitter
To θύμα, ο 41χρονος Μάριος Περιβόητος
0

Πριν από μερικές εβδομάδες (σ.σ. 29 Μαρτίου) ένας άντρας έπεσε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Γούντ Γκριν, στο βόρειο Λονδίνο όταν δέχτηκε επίθεση από τον ίδιο του τον σκύλο, ένα στάφορντσαϊρ μπουλ τεριέ.

Θύμα της επίθεσης ήταν ο 41χρονος Μάριος Περιβόητος, κυπριακής καταγωγής.

Ο άτυχος άντρας, που σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ φέρεται να ήταν τοξικοεξαρτημένος, δέχτηκε την επίθεση του σκύλου την ώρα που έπαιρνε μέρος σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του βρετανικού δικτύου, το μπουλ τεριέ επιτέθηκε ξαφνικά και για άγνωστη αιτία στον άντρα, δαγκώνοντάς τον στο λαιμό.

Το συνεργείο κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου δύο ώρες αργότερα κατέληξε, όπως επιβεβαίωσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

Mπουλ τεριέ επιτέθηκε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στο Λονδίνο Facebook Twitter

Γείτονας που συστήθηκε ως Tayfun δήλωσε ότι το σκυλί είχε επιτεθεί και στο παρελθόν στον ιδιοκτήτη του: « Το σκυλί είχε επιτεθεί ξανά κάνα δυο φορές στο παρελθόν. Πριν από έξι ή επτά μήνες τον δάγκωσε στο πόδι. Τον ακούσαμε να φωνάζει στο σκυλί και άρχισε να τρέχει προς τα έξω έχοντας αίματα στο πόδι». Παρά τις επιθέσεις, ο ίδιος ανέφερε ότι ο Περιβόητος «αγαπούσε το σκυλί πιο πολύ και από τον εαυτό του». Πρόσθεσε, δε, ότι το σκυλί ήταν συνήθως ήσυχο.

Η φίλη του, Άντζελα Κωνσταντίνου (ελληνικής ή κυπριακής καταγωγής), 35 ετών, δήλωσε στην «Evening Standard» για τον 41χρονο: «Ήταν καλός άνθρωπος. Τον ξέρω απ' όταν ήμασταν παιδιά. Μου έμαθε να κάνω ποδήλατο. Ο Major (σ.σ. το σκυλί) έμοιαζε πολύ καλό. Ο ίδιος μου είπε ότι έβαζε το σκυλί του πάνω απ' όλα. Ήταν κάτοχος δύο μάστερ, το ένα στη φιλοσοφία. Ήταν καταπληκτικός με τους υπολογιστές και τους επισκεύαζε όλων μας. Του άρεσε να διαβάζει και δεν νομίζω ότι εργαζόταν». Η Κωνσταντίνου τον περιέγραψε ως έναν απίστευτα έξυπνο άνθρωπο και τόνισε ότι οδηγήθηκε στα ναρκωτικά μετά το θάνατο του πατέρα του το 2007.

Άλλοι γείτονες κατήγγειλαν ότι στο διαμέρισμα του Περιβόητου γινόταν συστηματική χρήση ναρκωτικών, κάτι που επιβεβαίωσε και η αστυνομία σύμφωνα με τη Guardian.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το στάφορντσαϊρ μπουλ τεριέ δεν περιλαμβάνεται στις απαγορευμένες ράτσες της Βρετανίας (σ.σ. Dangerous Dogs Act).

Επίσης, όσο αφορά το τηλεοπτικό συνεργείο, αυτό ανακρίθηκε με προσοχή από την αστυνομία, αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Εκπρόσωπος του ΒΒC δήλωσε σχετικά: «Μέλη τηλεοπτικού συνεργείου που γύριζαν ένα ντοκιμαντέρ για το BBC ήταν παρόντα στο διαμέρισμα - χωρίς να καταγράφουν- την ώρα του περιστατικού και κάλεσαν το ασθενοφόρο».

Με πληροφορίες από BBC, Guardian, Sun και Evening Standard

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM