Γερμανία: Ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ ανόδου στις γερμανικές εξαγωγές

Γερμανία: Ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ ανόδου στις γερμανικές εξαγωγές Facebook Twitter
0

"Η Γερμανία εξάγει περισσότερο από ποτέ παρά το δυσμενές πολιτικό κλίμα παγκοσμίως» σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.

 «Παρά τους δυσμενείς πολιτικούς συσχετισμούς που συνδέονται με το Brexit και την οικονομική πολιτική που έχει αναγγείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, οι γερμανικές εξαγωγές παρουσίασαν τον Μάρτιο ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ σημειώνοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα αγγίζοντας το 0,4%. Συνολικά το ύψος τους κινήθηκε στα 118 δισ. ευρώ, ποσό ρεκόρ που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο τριβής σε διεθνές επίπεδο».

 Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο Ντ. Τραμπ επικρίνει εδώ και καιρό τα γερμανικά εξαγωγικά πλεονάσματα και απειλεί με αύξηση των τελωνειακών δασμών. Επίσης, η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ και κατά συνέπεια η απώλεια της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας αναμένεται να έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις. Εντούτοις, σύμφωνα με την SZ «μέχρι στιγμής οι γερμανικές εξαγωγές μπορούν και αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις αυτές.»

Από την πλευρά της η TAZ του Βερολίνου σχολιάζει: «Όχι μόνο ο Αμερικανός πρόεδρος αλλά και έγκριτοι οικονομολόγοι προειδοποιούν για τις δυσμενείς επιπτώσεις των γερμανικών εξαγωγικών πλεονασμάτων. Αυτό σημαίνει ότι άλλες χώρες ωθούνται καταγράφουν ελλείμματα στις εξαγωγές τους ή τυπώνουν νόμισμα ή ωθούνται σε νέα χρέη. Και τι κάνει την ίδια ώρα η Γερμανία; Προηγείται τον Μάρτιο, με τις εξαγωγές προϊόντων να ανέρχονται σε 25,4 δισ. ευρώ περισσότερα από ό,τι οι εισαγωγές. Ένας νέος κίνδυνος "made in Germany"».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM