Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες «ανθίζουν» σεξουαλικά και οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί σ' αυτό Facebook Twitter

Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες «ανθίζουν» σεξουαλικά και οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί σ' αυτό

5

Αν είστε γυναίκα τότε, προφανώς θα γνωρίζετε ότι η ερωτική ζωή σας ήταν ένα μυστήριο από τα 20 μέχρι τα 30 και μία μάλλον περίεργη κατάσταση την πρώτη 5ετία των 30... Μετά, όμως, ίσως παρατηρήσατε ότι κάτι άλλαξε στον τρόπο που διεκδικείτε, απολαμβάνετε και αποκωδικοποιείτε το σεξ, την ευκολία σας στο να αναγνωρίζετε τι φταίει, όταν η ερωτική σας ζωή δεν ήταν αυτό που φανταζόσασταν και την ευελιξία σας να αποφεύγετε δύσκολες καταστάσεις.

Τι πήγαινε, λοιπόν, λάθος τόσο καιρό, εκτός από την απειρία με την οποία όλοι οι άνθρωποι μπαίνουν στην αρένα του σεξ; Πότε μία γυναίκα αρχίζει να απολαμβάνει την ερωτική της ζωή και γιατί αργεί τόσο πολύ, αν υποθέσουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ανακαλύπτει το σώμα της, ως κατασκευή, τη σεξουαλικότητά της και τους ανθρώπους με τους οποίους επιλέγει για ερωτικούς παρτενέρ; 

Σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε για την εταιρεία αντισυλληπτικών "Natural Cycles" και βάσει ερωτηματολογίου που τέθηκε σε  2.600 γυναίκες δημιουργήθηκε ένας χάρτης, ο οποίος εξηγεί ηλικία προς ηλικία, τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αντιλαμβάνονται και κυρίως απολαμβάνουν το σεξ. Το ερωτηματολόγιο αφορούσε την εμπειρία τους στον τρόπο που βίωναν τους οργασμούς, το αίσθημα έλξης προς το άλλο φύλο, αλλά και τον βαθμό στον οποίο απολάμβαναν το σεξ. Οι απαντήσεις που έδωσαν αναλύθηκαν ανά ηλικιακές ομάδες, οι οποίες χωρίζονταν σε κάτω 23 ετών, σε 23-35 ετών και σε μεγαλύτερες από 35 ετών. Τα αποτελέσματα από την ανάλυση των απαντήσεων δεν εξέπληξαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες, σίγουρα, όμως, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τις γυναίκες που ειδικά από τα 25 τους χρόνια και μετά -και βάσει της έρευνας- κάνουν ό,τι μπορούν για τη σεξουαλική τους ευημερία, αλλά όχι πάντα με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 

Στα 36 μία γυναίκα θεωρείται πιο μάχιμη σεξουαλικά και αισθάνεται πιο καλά με το σώμα, το δέρμα, ακόμη και με τις ατέλειές της

Επίσης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν η κουβέντα έρχεται στη σεξουαλική έλξη και στον τρόπο με τον οποίο μια γυναίκα «αισθάνεται» και «επικοινωνεί» τον εαυτό της προς τα έξω, αισθάνεται περισσότερη αυτοπεποίθηση μετά τα 35. Για την ακρίβεια, στα 36 μία γυναίκα θεωρείται πιο μάχιμη σεξουαλικά και αισθάνεται πιο καλά με το σώμα, το δέρμα, ακόμη και με τις ατέλειές της, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα απάντησαν 8 στις 10 γυναίκες. Τα 36 είναι επίσης η ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα αισθάνεται πιο σέξι, αίσθημα το οποίο αυξάνεται με την πάροδο των ετών και όχι -όπως θα περίμενε κανείς- σε νεότερες ηλικίες. 

Αξίζει απλώς να σημειωθεί ότι από το ηλικιακό γκρουπ 23-35 ετών, μόνο 4 στις 10 γυναίκες απάντησαν ότι είναι ευχαριστημένες από την εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ από την ομάδα των νεαρότερων ηλικιών, μόνο 7 στις 10 είχαν να δηλώσουν το ίδιο.

Καλύτερους, διαρκέστερους και πιο ποιοτικούς οργασμούς είχαν να δηλώσουν γυναίκες άνω των 35 ετών και σε αναλογία 6 στις 10, δεδομένο που μαρτυρά ότι η απόλαυση στο σεξ έρχεται με την ωριμότητα και -καλώς ή κακώς- με την εμπειρία. Ο αριθμός των γυναικών νεότερων ηλικιών που έχουν να να δηλώσουν κάτι αντίστοιχο πέφτει στα μισά: μόνο 5 στις 10 γυναίκες απολαμβάνει το σεξ πριν την ηλικία των 30 ετών.  Κατ' αναλογία, και όταν και τα τρία ηλικιακά γκρουπ ρωτήθηκαν για την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ένα συντριπτικό 86% είχε να δηλώσει από θετικές έως εκπληκτικές εμπειρίες και αυτό το ποσοστό προερχόταν από την ομάδα των 35+ ετών... 

Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί σε ό,τι αφορά τον ηλιακό παράγοντα, ο οποίος φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο στη διαμόρφωση της σεξουαλικής προσωπικότητας μίας γυναίκας, όσο και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον εαυτό της, τα αισθήματα της και το σώμα της, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαχωρίζει τις συναισθηματικές από τις αμιγώς σεξουαλικές σχέσεις της. Ειδικά το τελευταίο, κατά τους ειδικούς πάντα, θεωρείται ότι απαιτεί τη μεγαλύτερη προεργασία, που τελικά καθιστά υγιή τη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας, καθ' όλη τη διάρκεια της ύπαρξης της και σε ηλικίες που εκτείνονται πέρα από τα 50...

Με στοιχεία από τον Independent, Women'sHealth.com

Υγεία & Σώμα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
θα συμφωνήσω και θα επαυξήσω...Αυτά τα συμπεράσματα, πάνε κόντρα στη λογική και στη φυσιολογική φθορά του ανθρώπου.Στο μόνο, που συμφωνώ είναι ότι η εικόνα του σώματος απασχολεί περισσότερο τις νέες γυναίκες. Είναι αυτό που είσαι Θεά και νομίζεις ότι έχεις κυτταρίτιδα, νομίζεις ότι έχεις κοιλιά ...γενικά νομίζεις.Όταν τα αποκτάς όλα αυτά, καταλαβαίνεις πόσο βλάκας ήσουν αλλά και πόσο τελικά δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία.θα συμφωνήσω με την Nanina, πως αυτοί που λένε, πως 20-30 δεν απολάμβαναν το sex, μάλλον είχαν άλλα προβλήματα και δεν τους φταίει η ηλικία.Το sex ούτε μαθαίνεται ούτε κατακτιέται, είναι ένα φυσικό ένστικτο και ορμή που ή το έχεις ή δεν το έχεις αναπτυγμένο και συμπορεύεται με τη νεότητα.Όπου βέβαια σήμερα, οι άνθρωποι παραμένουν νέοι για πολλά χρόνια, αλλά να μη μας τρελάνουν τελείως οι έρευνες, που θα μας πουν ότι στη δεκαετία 20-30 κάνεις χειρότερο sex..... Χωρίς ορμή και παραμύθιασμα, πόσο καλό μπορεί να είναι το sex;
Διαφωνώ. Την ποιότητα του σεξ που έκανα στα 20+ δεν νομίζω ότι θα την ξαναβρώ ποτέ. Όπως άλλωστε και τίποτα από την ποιότητα όσων έκανα/βίωνα/ήμουν στα 20+.Από εκεί και πέρα, το σεξ είναι υπέροχο σε όλες τις ηλικίες ανεξαιρέτως, ομοίως όλες οι άλλες οι πτυχές της ζωής. Όμως εγώ θα νοσταλγώ πάντα και για πάντα τα πάντα από την περίοδο μεταξύ 20-30. Θεωρώ ότι δεν συγκρίνεται καν η ζωτικότητα εκείνης της ηλικιακής φάσης με οποιαδήποτε άλλη, δεν μπαίνουνε καν στο ζύγι, τα 20-30 είναι περίοδος ζωής εκτός συναγωνισμού ρε παιδί μου (το σεξ λοιπόν γιατί θα αποτελούσε εξαίρεση;). Τόσο απλά.
Οι επιστήμονες μπορεί να λένε... Εγώ ξέρω ότι στα 18 καβαλιόμασταν σαν τα κουνέλια μετά μεγίστης απολαύσεως! Όσο για τις 35άρες, εκεί που είμαι κι εγώ δηλαδή, υποθέτω ότι αναφέρονται σ´αυτές χωρίς παιδιά...
Ανεξαρτήτως παιδιών θα επαυξήσω εγώ, μετά λόγου γνώσεως. Όσες δεν απολαμβάνανε μακράν καλύτερο σεξ σε εκείνη τη φάση μεταξύ 20-30, μάλλον δεν απολαμβάνανε σεξ, τελεία. Δεν πειραματίζονταν αρκετά; Δεν περιπλανιούνταν στην σεξουαλικότητά τους όσο αυθόρμητα θα χρειαζόταν για να την κατακτήσουν; Αδρανοποιούνταν ίσως λόγω μιας κεκτημένης ταχύτητας από τα στερεότυπα που ακόμα διατηρούσαν εσωτερικευμένα; Τους χαρακτήριζε μια ατολμία πάνω στο πεδίο λόγω απειρίας; Όποιος και αν είναι ο λόγος, το μόνο βέβαιο κατ'εμέ είναι ότι δεν παίρνανε αρκετές πρωτοβουλίες στο σεξ. Σιγουράκι. Οπότε, εφόσον η πρώτη νεότητα για αυτές συνοδευόταν από άγουρα σταφύλια, εύλογα η πιο ώριμη περίοδός τους θα τους απέδωσε ζουμερότερους καρπούς προφανώς. Ας μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή πια με τις έρευνες που έρχονται... μάλλον από τα άγρια βουνά.