Αγαπητή γυναίκα. Αν σου φταίει η πατριαρχική κοινωνία άλλαξέ την. Μη γίνεσαι εσύ θηλυκός πατριάρχης

Αγαπητή γυναίκα. Αν σου φταίει η πατριαρχική κοινωνία άλλαξέ την. Μη γίνεσαι εσύ θηλυκός πατριάρχης Facebook Twitter
©laura callaghan
3

Αγαπητή κατά περίπτωση Σουηδεζοσαουδαράβισσα,

Απαιτήσαμε όλοι την ισότητα μόνο για να φανεί ότι το γυναικείο φύλο μόνο κατ' ευθυμισμό γούσταρε ισότητα. Γούσταρε το αντίθετο του σωκρατικού ρητού ("προτιμώ να αδικούμαι παρά να αδικώ").

"Άντε ρε σωβινιστή, κομπλέξα" θα πει τις εις ευκόλως αλλά δε με νοιάζει ουδόλως.

Ακούς νεαρά κορίτσια να μιλάνε για τις σχέσεις των δύο φύλων και είναι σαφές ότι μεταφέρουν εμπάθειες άλλων γενεών διότι απλούστατα οι ίδιες δεν έχουν κακοπάθει λόγω του φύλου τους. Μάλλον το αντίθετο... Μπαίνεις σε δημόσια υπηρεσία ή σε τράπεζα και παντού δουλεύουν γυναίκες διότι "κάποιος πρέπει να γεννάει και κάνα παιδί σ' αυτή τη χώρα!". Μπράβο και εύγε σε όποιον γεννάει διότι είναι πράξις αυτόνομα ιερή. Αλλά μην ακούω μετά "δηλαδή εγώ δεν είμαι άνθρωπος; μόνο ως μηχανή παραγωγής μωρών έχω αξία;"

Είμαι από τους κείνους που τους μάθαν να ανοίγουν την πόρτα σε μια κυρία. Αλλά όχι από κείνους που πρέπει να κάνουν ότι δεν κατάλαβαν όταν η κυρία πετάει τη μπάλα στην κερκίδα και το ρίχνει στο τσάμικο. Όταν δηλαδή διεκδικεί για τον εαυτό της τα καλά δύο κόσμων (σημειολογικά Σουηδία vs Σαουδική Αραβία) και δεν δέχεται κανένα κακό.

Αν "περνάς και μόνη σου καλά στον καναπέ σου μια χαρά" και μετά απορείς που πήγαν οι άντρες μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις.

Αν γίνεσαι ο Τσε Και Βάρα όποτε ο καλός σου ζητάει έναν καφέ μην έχεις καμιά απορία γιατί χάθηκαν οι αληθινοί άντρες. Διότι οι αληθινοί άντρες είναι και αληθινοί άνθρωποι. Και ενίοτε οι αληθινοί άνθρωποι ζητάνε πράγματα από τον άνθρωπό τους με τον οποίο συμ-βιώνουν. Όπως εσύ ζητάς και κατανόηση και αγάπη και φροντίδα και ασφάλεια και χρόνο αλλά και ενδιαφέρον και ευαισθησία και αρρενωπότητα και ευγένεια και μοντερνοσύνη και να σε πετάξει με το αυτοκίνητο γιατί που να οδηγείς μες στην Κηφισίας και να πλύνει τα πιάτα άμα χρειαστεί...

Αν θεωρείς ότι υπάρχει ανισότητα στην εκπροσώπηση των φύλων στις θέσεις βουλευτών, CEOs και λοιπών διευθυντικών στελεχών μην ξεχάσεις να απαιτήσεις ισότητα στην εκπροσώπηση των φύλων και στους οικοδόμους και στους ελαιοχρωματιστές.

Αν θεωρείς ότι "δεν έχεις χρόνο και υπομονή" μην περιμένεις να σου δοθεί χρόνος και υπομονή. Αν θεωρείς ότι η μόρφωσή σου ή η μισθολογική σου πρόοδος είναι ένα άλλοθι για να είσαι αγενής ή για να ξεσπάς χωρίς αντίλογο μάλλον έχεις "daddy issues" ή δεν θήλασες αρκετά. Κάτι έχεις πάντως...

Αν σου φταίει πάντα η μάνα του καλού σου μάλλον εσύ έχεις σύμπλεγμα της Ηλέκτρας.

Αν σου φταίει η πατριαρχική κοινωνία άλλαξέ την. Μη θες να γίνεις εσύ πατριάρχης με βυζιά.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ω Θεέ μου! Πόνεσε ο εγκέφαλος μου με τις μπούρδες που διάβασα. Μ.Φ. σε θερμοπαρακαλώ πριν αποπειραθείς να γράψεις κάτι, ο,τιδηποτε, για οποιοδήποτε θέμα, υπάρχει τεράστια ποσότητα γνώσης και πληροφορίας στο διαδίκτυο: διάβασε.