Ρωσία: Τα πρώτα στην ιστορία ρωσο-κινεζικά ναυτικά γυμνάσια στην θάλασσα της Βαλτικής

Ρωσία: Τα πρώτα στην ιστορία ρωσο-κινεζικά ναυτικά γυμνάσια στην θάλασσα της Βαλτικής Facebook Twitter
0

Στην Θάλασσα της Βαλτικής, άρχισαν σήμερα τα ρωσο-κινεζικά ναυτικά γυμνάσια τα οποία θα διαρκέσουν έως και τις 27 Ιουλίου. Τα κινεζικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν την Παρασκευή στο Μπαλτίσκ (βάση του ρωσικού στόλου στην Βαλτική). Πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία επίσκεψη κινεζικών πολεμικών πλοίων στην θάλασσα της Βαλτικής.

 

Συνολικά στα γυμνάσια όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti, συμμετέχουν περίπου δέκα πολεμικά πλοία, περισσότερα από δέκα πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των δύο χωρών, ενώ έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν με τρόπο αποτελεσματικό την συνεργασία μεταξύ των πληρωμάτων του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και της Κίνας όπως και την κοινή αντιμετώπιση απειλών που σχετίζονται με την ασφάλεια των δύο χωρών.

 

Το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Σινχουά, αναφερόμενο στα κοινά ναυτικά γυμνάσια, γράφει ότι συμβάλλουν «στην εδραίωση και διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, στην ενίσχυση της φιλίας και στην επαγγελματική συνεργασία των δύο στόλων».

 

Ο σχολιαστής του πρακτορείου Rίa Novosti, Αλεξάντρ Χρολένκο επισημαίνει ότι η συνεργασία δεν είναι συμβολική, καθώς στα γυμνάσια συμμετέχει ένα από τα πλέον σύγχρονα πλοία του κινεζικού πολεμικού ναυτικού, το αντιτορπιλικό «Τσανσά», το οποίο οι κινέζοι χαρακτηρίζουν ως «ένα από τα καλύτερα στον κόσμο», όπως και η φρεγάτα « Νιουντσέν» η οποία συμμετείχε παλαιότερα στη διεθνή αποστολή κατά της πειρατείας στον Κόλπο του Άντεν.

 

Τα τελευταία χρόνια παρόμοιες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μεσόγειο, στην Ιαπωνική Θάλασσα, στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Ο σχολιαστής του πρακτορείου Ria Novosti, αναφερόμενος σε σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’opinion με τίτλο «Ρωσία και Κίνα προκαλούν το ΝΑΤΟ στην Βαλτική», διερωτάται γιατί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη δεν συνιστά πρόκληση, αλλά θεωρείται σύμφωνα με την λογική τους ότι ενισχύει τη δημοκρατία.

 

Παράλληλα ο κ. Χρολένκο, υπενθυμίζει ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν από μια στρατιωτική βάση στο εξωτερικό, στην Συρία και το Τζιμπουτί, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν ένα δίκτυο στρατιωτικών βάσεων σε όλο των πλανήτη ( περίπου 800 χωρίς να υπολογίζει οι στρατιωτικές μονάδες σε 80 χώρες). Ο κ. Χορλένκο επικαλείται μάλιστα όσον αφορά τα στοιχεία αυτά, το άρθρο του David Vine που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό The Nation, με τίτλο ‘The United States Probably Has More Foreign Military Bases Than Any Other People, Nation, or Empire in History’.

 

 

Πηγή: Ria Novosti

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Η 43χρονη αποκάλυψε την περίοδο όπου αντιμετώπιζε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και παράλληλα έπρεπε να ανταποκρίνεται και στις δημόσιες υποχρεώσεις της ως Δούκισσα του Σάσεξ
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Η νομική διαμάχη του με το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε το 2020, όταν η επιτροπή RAVEC αποφάσισε ότι, εφόσον δεν είναι πλέον «ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας», δεν δικαιούται κρατική φύλαξη
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δύο άτομα φυλακίστηκαν στο Λονδίνο για ξέπλυμα £6,6 εκατ. μέσω ψεύτικης εξαγωγικής εταιρείας και κρυπτονομισμάτων. Εμπλέκονται Ουκρανία και Ρώσος ενορχηστρωτής.
LIFO NEWSROOM