Τραυματίστηκε στο μάτι ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κολομβία

Τραυματίστηκε στο μάτι ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κολομβία Facebook Twitter
0

Ένα απρόοπτο είχε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κολομβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχασε την ισορροπία του ενώ επέβαινε στο ειδικά διαμορφωμένο όχημά του και μετακινείτο σε δρόμο κατάμεστο από πιστούς στην Καρταχένα, στην Κολομβία, με αποτέλεσμα να προκληθεί μώλωπας στο αριστερό του ζυγωματικό και το βλέφαρο, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό, στον ποντίφικα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τοποθετήθηκε πάγος στους μώλωπές του. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία και θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας διακρίνεται ο Φραγκίσκος να χτυπά την αριστερή πλευρά του προσώπου του σε μια κάθετη μεταλλική ράβδο του οχήματός του.

Λίγες σταγόνες αίματος είναι ορατές πάνω στα λευκά του άμφια και η περιοχή γύρω από το αριστερό μάτι του είναι μελανιασμένη και έχει πρηστεί.

«Με γρονθοκόπησαν. Είμαι καλά», αστειεύτηκε ο ποντίφικας, ενώ αποχωρούσε από ένα σπίτι στην φτωχική γειτονιά Σαν Φρανσίσκο, την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Κολομβία.

Λίγο αργότερα εθεάθη με ένα μικρό τσιρότο πάνω από το αριστερό φρύδι του.

«Ο πάπας είναι καλά. Τραυμάτισε το αριστερό ζυγωματικό του και το βλέφαρό του», επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Γκρεγκ Μπέρκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Διεθνή / Αιτήματα σύλληψης για ηγέτες των Ταλιμπάν λόγω εγκλημάτων κατά των γυναικών

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το ΔΠΔ βασίζει δικογραφία σε εκτεταμένα εγκλήματα κατά γυναικών και κοριτσιών, γεγονός που νομικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως σημαντική εξέλιξη
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποκλείει τη Huawei λόγω έρευνας για διαφθορά – Μαζικές έρευνες και συλλήψεις

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποκλείει τη Huawei λόγω έρευνας για διαφθορά – Μαζικές έρευνες και συλλήψεις

Το βελγικό δικαστικό σύστημα ζήτησε τη σφράγιση συγκεκριμένων γραφείων στο Ευρωκοινοβούλιο που συνδέονται με δύο κοινοβουλευτικούς βοηθούς, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί εμπλεκόμενοι
LIFO NEWSROOM