Τζανακόπουλος: Δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων για το 2018

Τζανακόπουλος: Δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων για το 2018 Facebook Twitter
0

Το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ή ενεργοποίησης του κόφτη απέκλεισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.


«Νομίζω ότι μετά και την χθεσινή δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ αποκλείεται μια τέτοια εξέλιξη. Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει περαιτέρω μέτρα ούτε για το 2018 πράγμα που είχε ούτως ή άλλως κλείσει ήδη από την πρώτη αξιολόγηση» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο real.gr

Σημείωσε παράλληλα πως «η χθεσινή δήλωση έρχεται να διαψεύσει για άλλη μια φορά τους κατ' επάγγελμα καταστροφολόγους μιας μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι βγαίνουμε οριστικά από την μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018».


Αναφερόμενος στα σενάρια εφαρμογής του κόφτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «οι ίδιοι που τα επαναφέρουν σήμερα διαψεύστηκαν και το 2016 και το 2017».


Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως «σήμερα δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάλπες» και επανέλαβε πως εκλογές «θα γίνουν το 2019 με την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά αυτοδύναμη, αλλά για το πολιτικό σχέδιο που θα δημιουργήσει τους όρους για την δικαιότερη διανομή του παραγόμενου πλούτου και τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σκέφτεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την επιμονή της αντιπολίτευσης πως χάνει την πλειοψηφία, μετά τα όσα συνέβησαν στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «το μέγεθος της ήττας της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να περιοριστεί όσο και αν προσπαθούν διάφοροι δημοσιολογούντες υποστηρικτές» του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Πρόσθεσε ακόμη πως αν συνεχίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να υποπίπτει σε τέτοιες παροιμιώδεις αστοχίες πολύ φοβάμαι ότι θα είναι εκείνος που θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κόμμα του».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM