Ιράκ: Ένας Κούρδος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε κοντά στο Κιρκούκ

Ιράκ: Ένας Κούρδος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε κοντά στο Κιρκούκ Facebook Twitter
0

Ένας Κούρδος βιντεοειδησεογράφος που εργαζόταν σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο στηρίζει τον απερχόμενο πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, δολοφονήθηκε στο σπίτι του στην επαρχία Κιρκούκ, ανακοίνωσε σήμερα μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.


«Ο Άρκαν Σαρίφ, που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο Kudistan TV, μαχαιρώθηκε τη Δευτέρα περίπου στις 02:30 (τοπική ώρα, 01:30 ώρα Ελλάδας) στο σπίτι του στο χωριό Χορ Σι στην Ντάκουκ, 45 χιλιόμετρα νότια του Κιρκούκ», επεσήμανε η πηγή αυτή.


Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του Σαρίφ και, αφού έκλεισαν την οικογένειά του σε ένα δωμάτιο, ένας από αυτούς τον χτύπησε πέντε φορές με ένα μαχαίρι. Ο Σαρίφ ήταν 54 ετών και πατέρας τριών παιδιών.


Το Kurdistan TV στηρίζει τον Μπαρζανί, πατέρα της αυτονομίας του Ιρακινού Κουρδιστάν, ο οποίος ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι παραιτείται από την προεδρία την 1η Νοεμβρίου, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να οδηγήσει στην ανεξαρτησία την περιοχή.


Οι Κούρδοι έχασαν πριν δύο εβδομάδες την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία του Κιρκούκ από τις ιρακινές δυνάμεις. Έκτοτε τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυρίως σιιτική παραστρατιωτική ομάδα του Χασντ αλ Σάαμπι ότι επιδίδεται σε ωμότητες εναντίον Κούρδων αμάχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM